"Andrus Veerpalul on ju võimalus ennast rehabiliteerida – rääkida kõik ära, kahetseda ja muutuda tegelikult positiivseks kangelaseks," ütles ta. "Ja siis, ma usun, läheks meil kõigil elu paremaks. Aga see, et ühest märtsikuu kuupäevast ülejärgmisest aastast temal teatud mõttes mingi karistus kaob ära, ei tähenda selles mõttes mitte midagi."

Pordi arvates võiks Veerpalu lisaks teenetemärkidele, mis Kersti Kaljulaidi otsusega talt ära võetakse, maha võtta ka olümpiavõitjatele määratud igakuisest kultuurkapitali toetuse saajate hulgast.

"Mina personaalselt olen Eesti riigi kodanik, ma ei saa seda otsustada. Aga mulle isiklikult tundub, et see on tõesti vaieldav raha annetamise valik, seda enam, mida oleme teada saanud," jätkas Port.

"Aga raha omanik otsustab selle saatuse üle, nii et ootame, kuidas riik reageerib. Kuna olümpiavõidule järgnenud protsess viitab sellele, et kogu see kahtlane värk ulatub palju kaugemale, on see just kõige ebamugavam teema – kuidas me oma võitusid hindame ja kuidas sellesse suhtume. Kas peaksime hoolima, et kaitsma seda väärtust, mida on loodud, et me ei saaks ühel hetkel petta, et tegemist on sügavama rahva petmisega."