"Enne 16-aastaselt Florasse siirdumist ei rääkinud ma eesti keelt," ütles TJK Legioni kasvandik portaalile Fotbollskanalen.

"Muidugi meil olid koolis keeletunnid, aga ma ei õppinud seal. See oli igav ning ma ei arvanud, et mul sellest kasu oleks ja nii edasi. Aga kui ma Florasse läksin, sai kiirelt selgeks, et mul on eesti keelt vaja suhtlemiseks ning koondisse ja suurtesse tiimidesse kuulumiseks. Kõigest ühe aastaga suutsin anda juba intervjuusid ja rääkida oma meeskonnakaaslastega. Enne seda teadsin eesti keeles võibolla 1520 sõna."

Kreida lisas, et abi polnud Flora algusaegadel ka inglise keelest, sest ka see oli tal kehv. "Ainult natuke parem kui eesti keel. Õnneks oli seal palju mängijaid, kes oskasid nii vene kui ka eesti keelt. See aitas mind palju," ütles ta.

Rootsi jalgpalliportaal toob Vikipeedia põhjal välja, et endises Nõukogude riigis Eestis räägib vene keelt ligi 25 protsenti rahvastikust, pealinnas Tallinnas koguni 50 protsenti.

Kreida sõnul on meedia vahel ebakorrektselt jätnud mulje, nagu oleksid meil kahe rahvuse vahel konfliktid.

"Ma olen Eestis elanud 20 aastat ning mu vene juured pole mulle kunagi kahju teinud. Selliseid asju ei juhtu. Keegi võib püüda online'is vene ja eesti mängijate vahel probleeme luua, aga meil on seal väga hea atmosfäär. Pole vahet, mis keelt sa räägid me oleme meeskond ja hoiame kokku."

"Kimmich on maailma parim poolkaitsja"

Kreidalt küsiti veel, mis on Helsingborgsis tema eesmärgid. "Esimene ja peamine asi on, et meeskond tõuseks kõrgliigasse. Ma ei sea kunagi isiklikke eesmärke nagu väravad või väravasöödud. Ma tahan meeskonda aidata ning näidata oma parimat poolt. Tahan kuuluda algrivistusse," vastas ta.

Rootsi klubi tiimikaaslased on Kreida sõnul ta hästi vastu võtnud. "See on esimene kord, kui ma mõnda välisklubisse kuulun, kuid ma tundsin siin end juba esimese nädala ja esimeste mängude järel mugavalt. Tiimikaaslased ja treener on minu eest hästi hoolitsenud ning ma sain oma rollist meeskonnas kiiresti aru. Olin ka Eestis viimased kaks aastat kaitsev poolkaitsja, seega see pole minu jaoks midagi uut."

Kreida lisas, et meedia surve, mis väljendub Helsingborgsile seatud ootustes Superettan ehk esiliiga ära võita, pole samuti tema jaoks võõras, sest ka Floralt oodatakse Eestis ainult võite. "Ma mängisin Eesti parimas meeskonnas ning me mängisime iga mängu võidu peale. Koroona tõttu pidasime eelmisel hooajal ainult 29 mängu, millest võitsime 26," sõnas ta.

Poolkaitsja rääkis, et on Müncheni Bayerni staari Joshua Kimmichi fänn. Oma koondisedebüüdi tegi Kreida 11. juunil 2019 Mainzis just Saksamaa ja Kimmichi vastu, sekkudes 82. minutil vahetusest. Kimmich kuulus sakslaste 8 : 0 võiduga lõppenud mängus algkoosseisu. Peale lõpuvilet sai Kreida endale Kimmichi mängusärgi.
Joshua Kimmich ja Sergei Zenjov.

"Tegu on mängijaga, kellele ma alt üles vaatan. Tal pole minu arust ühtegi nõrkust. Ta on hea kaitses, annab häid sööte ning võib ka peale lüüa ja triblada. Ma pean teda maailma parimaks poolkaitsjaks," lausus Kreida.

Sel teisipäeval alanud Superettani avamängus tegi Helsingborgs võõrsil 2 : 2 viigi Sundsvalliga. Kreida kuulus algrivistusse.