Andrus Veerpalul tuleb tagastada talle 2002. aastal antud Eesti Punase Risti I klassi ja 2006. aastal antud Valgetähe I klassi teenetemärk. Teenetemärkide seaduse § 13 järgi võib Vabariigi President otsustada teenetemärgi ära võtta, kui inimese hilisem käitumine on olnud niivõrd vääritu, et see välistaks talle teenetemärgi andmise.

Rahvusvaheline suusaliit FIS andis oma kodulehel teada, et Andrus Veerpalu on nende silmis dopinguga mehkeldamises süüdi. Rahvusvahelise spordiarbitraaži CAS-i dopingudivisjon otsustas, et Veerpalu on süüdi dopinguskeemis, mida avalikkus tunneb nime all „aadrilaskmine“.
Andrus Veerpalu.

Veerpalu eksis reegli vastu 2.9, mis vastavalt FIS-i antidopingureeglitele tähendab dopingusüsteemis osalemist, abistamist ja asjade kinni mätsimist. Veerpalule määratud kahe aasta pikkune spordis tegutsemise keeld kehtib 2023. aasta 17. märtsini. Vastav info avaldatakse ka CAS-i leheküljel.

Seejuures avaldab FIS, et Veerpalu ei ole otsust edasi kaevanud ja on antud karistusega nõustunud.

Andrus Veerpalu on kahekordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja (2002. aastal Salt Lake Citys ja 2006. aastal Torinos) ning kahekordne maailmameister (2001. aastal Lahtis ja 2009. aastal Liberecis). Kokku võitis ta aastate jooksul tiitlivõistlustelt kuus medalit. Lisaks võitis ta karjääri jooksul veel ka kuus MK-etappi.