Tallinn vajas püüdmatult teisele kohale kinnistumiseks vähemalt punkti, aga Tapa on tänavu korduvalt tõestanud, et eeldatavate soosikute vastu suudetakse vägagi hästi esineda. Põhiturniiri avaringis alistati näiteks Tallinn – toona küll koduseinte toetusel – 33:23.

Kolmapäeval Kalevi spordihallis alustas Tallinn agressiivse kaitsetööga ja tapalaste visked maandusid kas blokis või siis Armis Priskuse kätes. Jesper Bruno Bramanis viis kodumeeskonna 3:1 juhtima, aga Tapagi tõhustas kaitset. Varieeriti 5-1 ja 6-0 formatsioonidega ning Tallinn jäi kohati hätta.

Väravaid lisandus uskumatult visalt ning 16 minuti järel oli mänguseis 4:3. Siis õnnestus pealinlastel paaril korral vahe kolmele väravale kasvatada ja Rauno Aus tegi 22. minutil kiirrünnakust 8:5. Tapa reageeris võimsalt – nelja minutiga tabati neli korda ning Aleksander Oganezov viis külalised 9:8 ette.

Poolajavileni jäänud nelja minuti jooksul määrasid kohtunikud kolm karistusviset, kuid mänguseis jäi samaks. Mikola Naum tõrjus tapalaste väravasuul kahel puhul ja Priskus korra vastase katse seitsmelt meetrilt seisu muuta. Viimasel minutil eemaldati Tallinna poolelt Markus Viitkar ja Mikk Pinnonen ning kodumeeskond alustas teist pooltundi neljakesi.

Vähemusele vaatamata oli Tallinn kahe minutiga 10:9 ees. Dmõtro Turtšenko ja Bramanise tabamuste vahel tõrjus Priskus veel korra meistriliiga parima snaipri Rail Ageni karistusviske. Tallinn pääses jälle kolmega ette, kuid jäi uuesti ka kahemehelisse vähemusse. Viigini Tapa ei jõudnud ning seisult 13:12 spurtisid pealinlased.

Kalev Kütt viis 47. minutil Tallinna juba 17:12 juhtima ja vahe jätkas kasvamist. Märkimist väärib Viitkari tabamus seisuks 21:14, mis tegi Tallinnast esimese meeskonna sel hooajal, kes jõudis 500 liigaväravani. Tapa selgroog oli murtud ning 56. minutil suurenes edu kahekohalise numbrini.

Teise pooltunni võitis Tallinn lõpuks 22:9 ja kogu kohtumise tulemusega 30:18. Turtšenko oli teist kohtumist järjest pealinlaste resultatiivseim kaheksa väravaga, Bramanis lisas kuus, Aus ja Markus Oliver Mädo kolm tabamust. Tapa kasuks viskas Ageni kuus ja Oganezov kolm väravat.

34 punktiga juhtiva Põlva Serviti järel on Tallinn nüüd 25 silmaga teistele püüdmatu. Viljandi HC järgneb 21 ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 19 punktiga. Viljandil seisab ees võõrsilmäng Kehraga, viimasel on veel mängimata ka Tapa ja Servitiga. Neljapäeval kohtuvad Aruküla spordihoones Raasiku/Mistra ja Põlva Serviti.