Kuna Madridi Real võitis avamängu 3:1, vajas Liverpool vähemalt kaheväravalist võitu. Juba teisel minutil oli Mohamed Salah'l suurepärane võimalus, kuid egiptlane lõi kümnekonna meetri pealt palli otse vastu Reali puuriluku Thibaut Courtoisi jalga. Nii Salah'l kui tema tiimikaaslastel oli avapoolajal veel paar head võimalust, aga punasärgid ei suutnud palli raamide vahele saata.

Teisel poolajal proovis Jürgen Klopp vahetustega mängu muutust tuua. Võõrustajad suutsidki tekitada jätkuvalt ohtlikke võimalusi, kuid väravani nad siiski ei jõudnud. Zinedine Zidane hoolealused püsisid kaitses kindlalt ning Real kindlustas 0:0 viigiga koha nelja parema seas, kus neid ootab ees Londoni Chelsea.

Saksamaal algas kohtumine suurepäraselt Dortmundi Borussia jaoks, kui 15. minutil lõi iluvärava Jude Bellingham. 17 aasta ja 289 päeva vanuselt sai temast noorim Dortmundi mängija, kes Meistrite Liigas värava löönud.

Manchester City pani kõva surve peale, kuid avapoolajal võõrustajate edu püsis. Teisel poolajal said külalised siiski oma tahtmise. Kõigepealt mängis Emre Can karistusalas käega ning Riyad Mahrez realiseeris 55. minutil penalti. 20 minutit hiljem vormistas Cityle iluvärava abil 2:1 võidu ja edasipääsu Phil Foden.

Manchester City kohtub poolfinaalis Pariisi Saint-Germainiga.