Koukal kandis väidetavalt raha Soukalova pangakontolt endale ja kasutas seda muude asjade kõrval kinnisvara kokku ostmiseks. Gabriela märkas seda enda sõnul alles peale lahutust.

Soukalova rääkis ajakirjale Expres, et tal polnud pärast lahutust ühtäkki enam sentigi järel sellest, mis ta laskesuusakarjääri jooksul teeninud oli ning pidi ära elamiseks vanematelt raha laenama.

"Olin šokeeritud, kui avastasin, et mu eksabikaasa laenas meie abielu ajal miljoneid kroone ühele inimesele väga üllatavatel tingimustel. Mul polnud sellest aimugi ning ma ei pea teile ilmselt ütlema, kelle kontolt ta selle raha välja laenas. Fakt, et ta kasutas minu vara ja saatis korteritest saadud üüri ainult oma kontodele, oli minu jaoks viimane piisk. Lahkuminek oli tõesti raske. Pidin kord isegi oma vanematelt raha laenama. Õnneks olen tänaseks natuke taastunud," rääkis tšehhitar.

Soukalova advokaat Miroslav Antl kommenteeris juhtumit väljaandes Blesk: "Tundub, et Koukal jahtis vaid Gabriela raha."

Soukalova on esitanud eksabikaasa suhtes kriminaalkaebuse ning nõuab oma raha tagastamist. Bleski uudises on märgitud, et kui Koukal peaks süüdi mõistetama, võib teda oodata kuni kümneaastane vanglakaristus.

Advokaat lisas, et laskesuusatähe teenistus oli sportlaskarjääri ajal Koukali omast tunduvalt suurem, mis tema teooriat ärakasutamisest ainult tugevdab.

Soukalova on kahekordne Sotši olümpiahõbe ning kahekordne maailmameister aastast 2015 ja 2017. Lisaks on tal veel MM-idelt kaks hõbe- ja kaks pronksmedalit. Laskesuusatamise MK-sarja üldvõitjaks tuli tšehhitar 2015/2016 hooajal.