Pariisis lõi ainsa värava 40. minutil peaga endine PSG ründaja, 2020. aasta oktoobris Bayerni särgi selga tõmmanud 32-aastane Eric Maxin Choupo-Moting.

Neutraalsel pinnal Sevillas toinud Chelsea kodumängus sündis värav alles neljandal üleminutil, mil selle lõi iraanlane Mehdi Taremi.

PSG jääb ootama poolfinaali vastast Dortmundi ja Manchester City kohtumisest (City võitis avamängu kodus 2:1), Chelsea kohtub kas Liverpooli või Madridi Realiga (Real võitis avamängu kodus 3:1). Mõlemad järele jäänud veerandfinaalid peetakse kolmapäeva õhtul.

Mulluste finalistide duellis on kerge eelis nädal tagasi võõrsil kolm väravat löönud PSG-l, kes noolib Bayerni üle revanši mulluse finaali eest, kuhu nad oma klubi ajaloos jõudsid esmakordselt. Väljalangemine oleks Prantsuse suurklubile, kes viimastel aastatel üha rohkem Euroopa tipus kanda on üritanud kinnitada, suur hoop. Kuid samamoodi ei andestataks kodumaal ka Bayernile kaheksa parema seast pudenemist.

Vahepealse nädala jooksul on Prantsuse klubi koduliigas võtnud 4:1 Strasbourgi, kuid nende Saksa rivaal leppis mitmele põhimehele puhkust andes Bundesligas 1:1 viiki Berliini Unioniga.

Jätkuvalt on Bayernil vigastusega kimpus eelmise aasta maailma parim jalgpallur Robert Lewandowski, kes sai vigastada märtsis Poola koondise 3:0 võidumängus MM-valiksarjas Andorra üle. Neljanädalase vigastuspausi sisse peaks lisaks Meistrite liiga veerandfinaalile jääma ka tulevased Bundesliga kohtumised Wolfsburgi, Leverkuseni ja võibolla isegi Mainzi vastu 24. aprillil.

PSG-l ei saa kaasa teha kaitsjad Marquinhos ja Layvin Kurzawa (sääremari), ründaja Mauro Icardi (reis) ning pikemat aega laatsaretis olev Juan Bernat (põlv). Tagasi rivis peaks olema esimesest mängust haiguse tõttu eemale jäänud vasakkaitsja Abdou Diallo.

"Teame, et peame lööma vähemalt kaks väravat. See saab olema keeruline ülesanne, aga need on need mängud, mille nimel me jalgpalli mängimegi. Me tahame Pariisis korraldada väikse üllatuse. Loomulikult oleksime üliõnnelikud, kui meil see õnnestuks," ütles eilsel pressikonverentsil Bayerni peatreener Hansi Flick.

PSG kaitsja Presnel Kimpembe: "Bayerni kukutamine oleks väga suur asi. Nad on hetkel parim tiim Euroopas. Meil on nende vastu suur austus, aga edasipääs oleks suurepärane."

PSG peatreener Mauricio Pochettino: "Kõike võib juhtuda. Bayern on hetkel maailma parim tiim. Mul on nende vastu tohutu austus. Kuid samal ajal usaldame ka oma tugevusi ning teame, et peame mõtlema selle matši võitmisest."

Porto võimalused korduskohtumises on ahtamad ning Chelsea ülisuur favoriit edasipääsule. See mäng toimub koroonapiirangute tõttu neutraalsel pinnal Sevillas.

Koduses Premier League'is sai Chelsea nädalavahetusel võõrsil kindla 4:1 võidu Crystal Palace'i üle. Porto hoidis Portugali liigas oma värava puhtana ja võitis samuti võõrsil 2:0 tabeli 11. meeskonda Tondelat.

Porto peatreener Sérgio Conceição: "Peame olema kompaktne ja ühtehoidev meeskond. Peame lööma väravaid, kuid samal ajal hoiduma neid sisse laskmast. Olime avamängus head, kuid mitte väga head - vastasel juhul oleksime ju võitnud. Peame oma head meeskondlikku esitust veelgi parandama. Oleme enesekindlad. Teame, et meid ootab keeruline ülesanne, aga oleme siin, et anda selline vastus, nagu on vaja."