„Kaarnate“ ilmumine finaali on võrdlemisi ootamatu sündmus, enamik spetsialiste ja kaasaelajaid eeldasid, et näevad seal pigem Narva Unitedit või Tallinna Cosmost, kuid tartlastel õnnestus kõiki üllatada. Tõenäoliselt on Ravens sõltumata finaalseeria tulemustest ise oma esinemisega sellel hooajal rahul – praegu on isegi raske uskuda, et kaks kuud enne põhiturniiri lõppemist paiknesid nad turniiritabelis viimasel kohal. Ilmselge, et Tartu peamiseks ülesandeks finaalis on lihtsalt jalgpalli mängida – kui tartlased saavad oma mängu nautida, siis võimalik, et nad näitavad ka väärikat tulemust.

Smsraha esimene finaalmäng algas nagu kord ja kohus jõupositsioonilt – pall võeti oma kontrolli alla esimestest minutitest. Kuid Tartu jalgpallurite au kaitseks tuleb märkida, et teatud hetkeni õnnestus neil distsiplineeritult mängida ja ka väravavaht Jevgeni Dorofejev sai oma tööga hakkama. Võimalik, et esimese poolaja võtmemomendiks sai Ravensi mängija Mikk Laasi kõrvaldamine: kasutades ohtlikku võtet, ei jätnud ta kohtunikele muud võimalust, kui talle punast kaarti näidata. Tasuda tuli selle episoodi eest praktiliselt kohe: Artur Bõstrov sulges täielikus üksinduses olles kaugema väravaposti pärast Edvin Stüfi tabamust. Smsraha eelisseisus ei pidanud esimesel poolajal kahtlema, kuid pall ei tahtnud kuidagi väravasse minna ja seis muutus alles teise poolaja alguses. Külalised eksisid jämedalt kaitses, sisuliselt kinkides oma värava vahetus läheduses palli Jevgeni Merkurjevile ja too suunas selle külmavereliselt Dorofejevi väravasse – 2 : 0. Ent kolm minutit hiljem õnnestus Ravensil vähendada mahajäämust miinimumini: Mark Boskin lõi pärast Temari Nuuma lööki ebaõnnestunult enda ees oleva palli tagasi ja Mats Plado jõudis esimesena löögile, tuues sellesse mängu taas intriigi. Seis 2 : 1 ennustas teisele poolajale huvitavat lõppu. Viimsi tekitas momente, kuid sageli jäi neil vajaka viimasest söödust või löögi täpsusest. Ravensi rünnakud purunesid aga reeglina peremeeste korrektselt üles ehitatud kaitse tõttu. Lõplik tulemus 3 : 1 fikseeriti minut enne lõpuvilet. Artur Makarov juhtis palli vasakkaitsest mööda, mängis oponendist üle ja tegi väljaarvestatud söödu keskele, kust Ervin Stüf ei saanud enam mööda lüüa.

Viimsi Smsraha saavutas ootuspärase võidu finaalseeria esimeses mängus, kuid Tartu Ravens tõestas, et ei kavatse selles vastasseisus peksupoisi rollis olla. Järgmine mäng kujuneb „kaarnate“ jaoks määravaks: arvestades Viimsi tugevust, saab tartlastel intriigi loomine raske olema, kuid nagu teada, ei ole saalijalgpallis midagi võimatut.