Prantsuse antidopingu agentuuri asutaja ja endine direktor Jean-Pierre Verdy ütles Prantsuse telekanalile Stade 2, et Armstrong kasutas ilmselt oma jalgrattal mootorit.

"Lance Armstrong, ta on on suurim petis. Seda kõikidel tasanditel. Usun ühtlasi, et tal oli ratta sees ka mootor," lausus Verdy.

Endine dopingujuht lisas, et kahtlustas seda juba siis, kui Armstrong mäekõrguse ülekaaluga Prantsuse velotuuri valitses.

"Mul on ikka veel need pildid mägietappidest silmade ees, kuidas ta kõik konkurendid maha jättis. Pärast etappi helistasin kõigile ekspertidele ja keegi neist ei osanud selgitada, kuidas see võimalik oli," meenutas Verdy. "Isegi koos EPO-ga tundub see võimatu. Midagi oli valesti ja eksperdid ütlesid, et see polnud EPO, mis vahe sisse tegi."

Endine profirattur Thomas Voeckler kahtlustas Armstrongi mootori kasutamises juba 2018. aastal, kui andis intervjuu Le Parisien`ile.

Armstrong ise on kõik sellised süüdistused ümber lükanud. "1999. aastal ei teadnudki keegi seda, et rattale saab mootori panna," ütles 49-aastane Armstrong hiljuti.

USA rattur tunnistas dopingu tarvitamise üles 2013. aastal.