Nabi andis positiivse A-proovi jaanuari alguses võistlusvälise kontrollreidi käigus. Eelmise nädala neljapäeval avati Saksamaal Kreischa dopingulaboris B-proov, mis näitas sarnaselt A-analüüsile keelatud aine letrosooli jälgi. Sportlase uriinist leiti letrosooli 0,49 ng/ml kohta.

"Seis on sitt, aga see on meie tuleviku väetis," tsiteeris Nabi alustuseks Lennart Meri sõnu.

Küsimusele, kas ta on kunagi dopingut tarvitanud, vastas Nabi kategooriliselt: "Ei ole mitte kunagi tarvitanud ja pole sellele isegi kunagi mõelnud."

"Selle juures ongi raske see, et vaadates meie dopingujuhtumite ajalugu, jääb inimestele tunne, et tipus kõik panevad ja see on loomulik. Kui jätta see aga kõrvale ja mõelda korraks, et kui sportlane tegelikult ei tarvitanud, kui raske see olukord siis on?"

Maadleja kaitsemeeskond jätkab tööd selle nimel, et leida tõendid, kuidas keelatud aine võis Nabi organismi sattuda.

"Kõige hullem on, et ei tea, kuidas see aine organismi sai. Loodame, et jõuame selguseni, kuidas see tuli. Ma ei tahaks uskuda, et keegi seda mulle sokutas. See tundub liiga meelevaldne. On võimalik, et tuli joogist, toidust, higist, kokkupuutest teise inimesega," loetles Nabi võimalikke variante.

Nabi lisas optimistlikult, et mõtleb praegu vaid positiivsele lõpptulemusele. "Hetkel näen ainult positiivset stsenaariumi ja näen end Tokyo olümpial võistlemas. Õnneks on mul olümpiapääse olemas. Muidu oleks rong muidugi läinud. Kindlasti on olümpiale jõudmine suur väljakutse, aga kui õiglus saab jalule seatud ja kõik on korras, siis ma arvan, et on veel võimalik teha head tööd," lisas Nabi.