Autosport.com kirjutab, et autotootjad vaatavad mõlemat riiki kui veel puutumata turgu, kuhu oleks mõistlik laieneda. Läbirääkimised sinna lähiaastatel siirduda on WRC promootori, FIA ja tiimide vahel käimas.

Portaali teatel on see teema laual olnud juba mõnda aega. Samuti kombatakse maad USA-s ja Hiinas.

Matton usub, et WRC sarja tutvustamine uutel territooriumitel on üks viis, kuidas WRC oma "globaalse jalajälje" eesmärki võiks täita.

"FIA poolt toetatud WRC promootor teeb koostööd rahvuslike alaliitude ja ürituste korraldajatega üle kogu maailma. WRC püüdleb mtmekesisuse ja kohalikest oludes parima välja pigistamise nimel, et me saaks innovatiivseid pakkumisi üle maailma - strateegia on endiselt saada maha globaalne jalajälg," rääkis Matton.

"See globaalne lähenemine pole mitte ainult FIA, vaid ka tootjate eesmärk - nad soovivad minna Hiinasse, Põhja-Ameerikasse ja Venemaale, ning tulevikus ka sellistesse riikidesse nagu India."

Selle aasta kalendris on esimest korda pärast 2010. aastat tagasi Jaapan. Järgmisel nädalal liitub 34. riigina WRC sarjaga Horvaatia, augustis paneb MM-sarja 35. riigina märgi maha Belgias.