"Oleme tänaseks üle kuulanud kaks kannatanut ja tunnistajad ning 31. märtsil kuulasime üle ka kahtlustatava (Getulio Aurelio Fredo - toim.). Menetlus jätkub ja uurime episoode, mis toimusid ajavahemikul 2014-2019," teatas Delfile Põhja Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marie Aava.

"Kriminaalmenetlus alustati ja seda viiakse jätkuvalt läbi karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb suguühet või muu sugulise iseloomuga tegu täisealise ja alaealise vahel, kui süüdistatav on seda tehes ära kasutanud kannatanu sõltuvust süüdlasest või kuritarvitanud oma mõjuvõimu või usaldust," lisas Aava.

"Andsime põhjalikud ütlused ligi 7,5 tunni jooksul. Käisime selle aja jooksul vaid korra WCs ja saime 0,5 liitrit vett. Jätkame tööd alusetute süüdistuste ümberlükkamise nimel," teatas Getulio kaitsja Robert Sarv Õhtulehele.

Aava ütles 7,5 tundi kestnud ülekuulamise kohta, et selles pole midagi tavapäratut, eriti juhul, kui menetlusosaline vajab tõlgi abi.

"Ülekuulamised võivad ajaliselt võtta aega mitmeid tunde, seda enam kui ülekuulamistoimingul osaleb menetlusosaline, kes kasutab tõlgi teenust. Sellisel juhul kõik toiminguid puudutav info tõlgitakse ja kahtlustuse sisuga tutvumine ning ülekuulamine võtavadki rohkem aega," teatas Põhja Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik.

Eesti jalgpalli liit on Getulio Aurelio Fredole määranud tähtajatu ehk sisuliselt eluaegse jalgpallis tegutsemis keelu, mille Sarv on tänaseks vaidlustanud. Asja arutab edasi jalgpalliliidu apellatsioonikomisjon. Sarve avaldus apellatsioonikomisjoni laekus 26. märtsil, kuid esialgses avalduses olid puudused, mis 1. aprilliks kõrvaldati. Vastavalt reeglitele peab apellatsioonikomisjon otsuse tegema 30 päeva jooksul.

Samal ajal pole jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon teinud veel otsust Nõmme Kalju klubi suhtes, keda samuti eraldi uuritakse.

Getulio töösuhe Nõmme Kalju klubiga on lõpetatud ning Kalju on skandaali tõttu ilma jäänud oma peasponsorist, spordiennusfirmast Paf-ist. Brasiillane on tunnistanud avalikult seksuaalsuhet endise naisjalgpalluriga, kes tänapäeval kannab nime Mia Belle Trisna ning kaotas enda sõnul Getuliole süütuse, kui oli 14-aastane.

Politsei ja prokuratuur alustasid märtsi keskel Getulio suhtes kriminaalmenetlust. "Jalgpalliliidult laekunud materjalidest ilmnes info võimalike kuritegude kohta, mis andis meile aluse kriminaalmenetluse algatamiseks. Uurime episoode, mis toimusid ajavahemikul 2014-2019 ning kannatanuid on hetkel kaks. Oleme viinud läbi esimesed menetlustoimingud ja kuulanud üle kannatanud ning jätkame koos politseiga asjaolude välja selgitamist," ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Andra Sild.