Osorio Serrano võitis 235 238-dollarilise auhinnafondiga turniiril viis vastast, kellest nimekaim on endine maailma 42. reket, praegu teise sajasse kuuluv Stefanie Vögele. Šveitslannaga kohtus ta veerandfinaalis ning sai ta üle 6:3, 7:5 võidu. Poolfinaalis seljatas kolumblanna Prantsuse mängija Harmony Tani (WTA 158.) 6:1, 6:2 ning finaalis oma ainsas kolmesetilises mängus sloveenlanna Tamara Zidanseki (WTA 80.).

Osorio Serrano ise tõusis täna 180. kohalt 135-ndaks.

"See on minu jaoks olnud ebareaalne nädal. Ma ei suuda siiani uskuda, et selle tiitli võitsin," vahendab WTA koduleht üliõnneliku Osorio Serrano kommentaari.

Kaks tundi ja 48 minutit tähistavad WTA karussellis tänavu pikimat finaali. Varasem tippmark kuulus Daria Kasatkina võidumängule Austraalias Phillip Island Trophy turniiri finaalis Marie Bouzkova üle.

"Mängisin Tamara vastu suurepärase matši ning ma ei tea, kuidas ma selle ümber pöörasin. Olin pärast esimese seti kaotust veidike pinges, seega ei usu endiselt, et selle võitsin," lisas kolumblanna.

Osorio Serranost sai madalaima edetabelikohaga WTA turniirivõitja pärast 2018. aasta Taškendi turniiri, kus võidutses maailma 299. numbrina venelanna Margarita Gasparjan.

Osorio Serrano on endine juunioride esinumber ja 2019. aasta US Openi noorteturniiri võitja.

ATP turniiril Sardiinias võidutses 25-aastane itaallane Lorenzo Sonego, kes alistas üle kolme tunni kestnud finaalis 2:6, 7:6 (5), 6:4 serblase Laslo Djere. Marbella meeste turniiri finaalis võitis hispaanlane Pablo Carreno Busta 6:1, 2:6, 6:4 kaasmaalase Jaume Munari.