Jooksuvõistluse algatas Wings for Life fond, mis tänaseks on toetanud üle 200 teadusprojekti 19 riigis.

Tänu Wings for Life World Runile on kogutud heategevuseks juba üle 29 miljoni euro. Eelmisel aastal jooksid 77 103 inimest 104 riigist.

Jooksul osalemiseks on vajalik alla laadida Wings For Life World Run rakendus ning läbi selle registreerida end äpi jooksule. Kaasa tuleb võtta mobiil ja samuti kõrvaklapid, kuna jooksjaid ajab taga virtuaalne püüdja-auto – parim jooksja peab jooksma ka kõige rohkem. Esimesed 30 minutit saab edumaad, misjärel hakkab virtuaalne püüdja-auto jooksjaid taga ajama. Finiš asub täpselt seal, kus püüdja-auto jooksjale järgi jõuab.

Igaüks määrab läbi rakenduse oma soovitud distantsi, nii et kõik võivad ja saavad osaleda – nii harrastajad, ratastoolis sõitjad kui ka olümpiavõitjad.

Miljonid inimesed üle maailma on pärast seljaaju vigastust sõltuvad ratastoolist - tihti on põhjuseks liiklusõnnetus või kukkumine. Wings For Life on mittetulunduslik seljaaju vigastuste uurimise fond, mille missiooniks on leida ravivõimalused. Wings For Life on alates 2004. aastast rahastanud teadusprojekte ja kliinilisi teste üle maailma. Olgugi, et ravi pole veel leitud, on suuri samme sinnapoole juba tehtud.