Ta viis rebimises maailmarekordi 222 kilogrammini ja tõukas 263 kg ehk kilo enda nimel olevast rekordist vähem. Küll aga on uueks maailmarekordiks kogusumma 485 kilo.

Kui aga vaadata EM-i läbi eestlaste pilgu ja mõelda olümpiale, siis oli pilt üsna lootusrikas.

Justkui omaette masinaklassis võistlesid kolm meest - Talahhadze 485 kg ning armeenlased Gor Minasjan 464 kg (216 ja 248) ja Varazdat Lalajan 445 kg (205 ja 240). Siis oli vaks vahet ja järgnesid nö lihtsurelikud - valgevenelased Eduard Ziaziulin 424 kg, venelane Antoni Savtšuk 418 kg jt.

Armeenia saab dopingutempude tõttu Tokyo olümpial välja panna vaid ühe mehe ja tõenäoliselt on selleks Simon Martirosjan. Ta on kuni 109-kiloste meeste hulgas olümpial selge kullasoosik, Minasjan Talahhadzele aga vastu ei saaks. Tõsi, Martirosjani EM ebaõnnestus, ta rebis küll oma kaalus parimana 190 kilo, kuid tõukamise algraskuse pani koguni 227 kilo peale ja seda üles ei saanud.

Seim EM-il koroonaviiruse tõttu ei osalenud. Enne haigestumist sujus ettevalmistus hästi, Eesti tugevaima mehe kinnitusel oli ta selgelt graafikus, et saada kirja minimaalselt 420 kg. Ehk olümpiale mõeldes ei kerkinud EM-il esile uusi mehi, kellele Seim vastu ei võiks saada ja ta medalivõimalused on täiesti arvestatavad. Esmalt tuleb aga vorm taastada ja olümpiapilet tagada.