Nike teatas kolmapäeval, et on lepingu Watsoniga teadmata ajaks peatanud. Spordirõivaste gigant kavatseb ameeriklase ahistamissaagat tähelepanelikult edasi jälgida.

Apple, kes toetas Watsonit läbi oma tütarettevõtte, kõrvaklappide tootja Beats by Dre, oli resoluutsem, lõpetades sportlase toetamise koheselt.

Pole teada, milliste summadega Nike ja Apple Watsonit toetasid, kuid arvata võib, et nii kõrge kaliibriga mees taolistelt firmadelt just vähe ei kasseerinud.

Houston Texansi superstaari enamus süüdistajaid on massöörid ning väidavad, et Watson ahistas neid nende tööpostil. Watson ja tema advokaat nimetavad süüdistusi väljapressimise katseks.

Viimati avalikkuses esinenud massöör nimega Ashley Solis ütles, et langes Watsoni ohvriks 2020. aasta märtsis. Ta ütles, et on juhtunust traumeeritud ning on kannatanud paanikahäirete ja depressiooni käes.

Solisi sõnul puudutas Watson teda massaaži ajal oma peenisega. Enamus naisi väidavadki, et Watson üritas neid oma suguelundiga puudutada või jõuga suudelda. Ühe naise sõnul sundis mees teda oraalseksile.

Watson olevat Instagrami kaudu eramassaaži tellinud ning naisi teenuse pakkumise ajal seksuaalselt ahistanud. Üks süüdistaja ütles kohtuasjas, et Watsoni agressiivsus pani teda "oma elu pärast kartma".

Watson on palganud enda kaitsjaks tippadvokaadi Rusty Hardini, kes on ka varem tippsportlasi taoliste protsesside ajal esindanud.

Naised nõuavad Watsonilt vaid 500-eurost kahjutasu, mis on väikseim, mida Texase tsiviilkohtus saab taotleda. Buzbee sõnul on kahjunõue nii väike seetõttu, et keegi ei saaks kannatanud naisi rahaahnuses süüdistada.

Kogu senise profikarjääri Houston Texansis mänginud Watson pääses NFL-i 2017. aasta draftis esimese ringi 12. valikuna. Kolmel aastal (2018-2020) on Watson valitud NFL-i Pro Bowli ehk tähtede mängule.

2020. aasta septembris sõlmis ta Texansiga uue nelja-aastase lepingu koguväärtusega 117,5 miljonit dollarit, mis hoiab teda meeskonnas 2025. aastani. Tol hetkel oli tegemist NFL-i ajaloo suuruselt teise lepinguga (aastapalk 39 miljonit dollarit), rekord kuulub Kansas City Chiefsi staarile Patrick Mahomes'ile (45 miljonit).