"Rein Pärn, enim maratone läbinud eestlane, jääb meile alatiseks südamesse. 641 maratoniga oli ta meile kõigile eeskujuks, näidates, et pole olemas halba ilma jooksmiseks, tuleb vaid jooksusussid jalga tõmmata ja minna. Mullu, mil Rein sai 80, läbis ta 83 maratoni. 3460 km!" kirjutab Janek Oblikas marathon100.com lehel avaldatud järelhüüdes.

"Rein oli sõbralik, siiras, pretensioonitu. Ta oli rahul sellega, et sai nädalas 1-2 maratoni läbida. Siiras rõõm liikumisest. Mullu septembris läbis ta 600. maratoni ning tegi seda oma esimese maratoni radadel. "Juhtus jah nii," kommenteeris Rein tagasihoidlikult nagu alati oma saavutust. "Mul oli juba ammu plaanis esimese Tallinna maratoni rada läbida, nüüd võtsin selle lõpuks ette."

Esimese maratoni läbis Rein alles 48-aastaselt, 1989. aastal.

"Maratonide jooksmise kõrval tahtis Rein neid ka korraldada, ühisjooksudena, kus kilomeetreid rahulikult läbitakse ja rohkem aega suhtlemiseks jääb. Käesoleva aasta alguses, 2. jaanuaril toimus tema algatusel nn. händicap-maraton, mille mõte väga lihtne – jooksjad stardivad erinevatel aegadel, kuid lõpetavad koos. Uute rajamarsruutide otsingud viisid teda ka Eesti väikesaartele, sellest sai alguse ka Vormsi maraton, mis tänavu 2. augustil kavas on. Joostes on Reinu kõige parem meenutada. Jookseme siis meiegi, täna, homme või augustikuus Vormsis."

Jaga
Kommentaarid