Itaalia juhtis esimest poolfinaali algusest lõpuni ja võitis kahekilomeetrise sõidu ajaga 5.43,22. Eesti kvartett koosseisus Jüri-Mikk Udam, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo püsisid terve distantsi teisel kohal, ajaks 5.45,46.

Kõva võitlus käis kolmanda edasipääsu taganud koha nimel, eelmisel EM-il pronksi teeninud Leedu sai finaali (5.46,49), samas kui Norra legendi Olaf Tufte juhtimisel sõudnud viikingid jäid esimesena välja. 44-aastane Tufte oli omaaegne Jüri Jaansoni konkurent, ta tuli ühepaadis olümpiavõitjaks nii 2004 Ateenas kui ka 2008 Pekingis, viis aastat tagasi Rio de Janeiro olümpial sai ta kahepaadis pronksmedali.

Taas oli Eesti neljapaadi sõidu dünaamika selline, et alguses tehti kõigiga peale Itaalia vahe sisse, kuid lõpus see vähenes. Nii juhiti leedulaste ees 1000 meetril 2,39 sekundiga, 1500 meetri punktis 2,96ga, kuid finišijoonel edestati tugeva spurdi teinud rivaale vaid 1,03 sekundiga.

Teise sõidu võitis oodatult tiitlikaitsja Holland (5.42,60), edasi sai ka Suurbritannia (5.45,31) ja Poola (5.46,62). Kahe esimese stardi põhjal võib öelda, et Eesti on medalimängus väga selgelt sees.

Enne sõitu:

Eile näitasid Jüri-Mikk Udam, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo head minekut, oma eelsõit võideti kindlalt. Kokku sõitis Eesti ekipaaž kolme eelsõidu peale välja kolmanda aja, kiiremad olid vaid Holland ja Itaalia.

"Soojenduse ajal hakkas puhuma tugev vastutuul. Pelgasime, et äkki on aerud timmitud selle jaoks liiga raskeks. Õnneks suutsime jõuvarude pealt selle ära hoida, ehkki viimased 300 meetrit olid väga rasked," tunnistas Taimsoo. "Meil oli huvitav eelsõit - ühelgi riigil ei ole veel olümpiapiletit. Leedulasi võita oli magus, said nad ju EMil meie ees pronksi. Kokkuvõttes väga hea kontrollsõit, aga seda ei tea, mis tulevik toob. Itaalia ja Hollandiga oli meil vahet kaks sekundit, nende mahasõidu põhjal otsustades nad päris pilpaks ei sõitnud end kah. Kindlasti jäi neile veel sisse ja mulle meeldiks mõelda, et ka meile jäi."

Tänases poolfinaalis võrreldakse võimeid jälle Leedu ja Tšehhiga, lisaks ka Itaalia, Austria ja Norra kvartettidega. Homsesse finaali, mida kannab üle ERR, pääseb kummastki poolfinaalist kolm esimest.

Tänast sõitu saab otsepildis vaadata SIIT.