Baiul, kes on Lillehammeri (1994) olümpiavõitja, postitas oma Instagrami leheküljele pildi endast 1995. aastal ja Zagitovast 2018. aasta olümpial.

"Minu kostüüm valmis 1995. aastal. Peaasi, et riietus sobiks, oleks mugav, lihtne ja imposantne. Kõik muu, uskuge mind, on ebaoluline. Need aga, kes seda endale ei õmmelnud... jälle tuli mingisugune plagiaat välja," kirjutas ukrainlannast olümpiavõitja postitatud pildi juurde.

Zagitova kleidi disainer Olga Rjabenko ei tahtnud Baiuli plagiaadisüüdistusest midagi kuulda..

"Miks me sellest üldse räägime? Las igaüks teeb ise omad järeldused. See pole arutelu küsimus. Kas see on minu jaoks solvav? Minul on täiesti ükskõik," ütles Rjabenko.

Venemaa eksperdid ei näe Zagitova võistluskostüümi puhul mingit skandaali. "Tõesti rumal sõnum Baiulilt. Zagitova toonane kava põhines Hispaania muusikal ja see riietus sobis sinna suurepäraselt. Sarnaseid kostüüme kasutatakse ka balletietendustes," ütles moekunstnik Vladimir Mandrikov Sport24-le.

Mandrikov usub, et USA-s elav Baiul tahtis lihtsalt uuesti pildile pääseda. "Ta tahtis end nähtavaks teha. Kuna ta elab USA-s, kus kõik on koroona tõttu kinni, etendusi ei toimu ja ta ei saa raha. Ta peab mingil moel pealkirjades püsima ja otsustas seetõttu välja mõelda viisi, kuidas natuke teenida," pakkus Mandrikov.