"Me oleme saanud nüüd ühe sammu edasi astuda. Üks etapp on jälle lõppenud ehk halb analüütiline leid sai kinnitust, aga mitte midagi ka rohkemat," sõnas Vallimäe Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Selle üle, et proov oli positiivne, nüüd rohkem ei vaielda. Oleme kinnitanud halva analüütilise leiu ja läheme oma eeluurimisega edasi. B-proov näitab, et keelatud aine leidumine organismis ei olnud juhuslik. Meie huvi on nüüd võimalikult kiiresti - sest sportlane tahab olümpiale pääseda - kõik andmed kokku korjata ja anda see menetlusse, et meie dopinguvastane distsiplinaarkolleegium saaks otsustama hakata. Selleks vajame aga sportlase sisulist selgitust. Täna saatsime selle kohta teatise välja, et hiljemalt seitsme päeva jooksul peaks see laekuma," rääkis Vallimäe.

"Hetkeseis on endiselt halb analüütiline leid. Etteheide dopingureegli rikkumise kohta tuleb siis, kui me oleme selle kokku kirjutanud," lisas Vallimäe.

"Sel hetkel, kui distsiplinaarkolleegium võtab meie kirjutatud raporti menetlusse, saab ka vastaspool kõik need dokumendid endale ja peab siis ütlema, kas nad nõustuvad sellega või mitte. Aga see menetlus toimub juba distsiplinaarkolleegiumis. Meie oleme siis etteheitja ja sportlase tiim on kaitsja ning kolleegium otsustab, kelle argumentidel on rohkem kaalu."

Vallimäe usub, et lõppotsus võiks tulla lähema kahe kuu jooksul. "Kui mingite protseduuridega mitte väga venitada, siis ma arvan, et kahe kuu pikkune ajaraam on optimaalne," ütles Vallimäe.

Kui aga esimeses astmes ei tule sportlase suhtes õigeksmõistvat otsust, läheb aega kauem ja siis on Nabi Tokyo olümpiale pääs juba küsitav.

Nabi andis positiivse dopinguproovi jaanuari alguses, kui tema dopingu A-proov sisaldas keelatud ainet letrosooli, mis aitab suurendada lihaste kasvu ja arengut.

Nabi kommentaari tänasele B-proovile saab vaadata SIIT.