Tänavu sõideti esmakordselt Lapimaal MM-punktidele seetõttu, et veebruarikuine Rootsi ralli tuli koroonapandeemia tõttu ära jätta. Võidu võttis Põhja-Soomes Hyundai sõitja Ott Tänak.

Kuna Rootsis on viimastel aastatel olnud suuri probleeme lumega, viiakse ralli keskus uueks hooajaks Umeasse. See on senisest baasist Torsbyst 700 km põhja pool.

"Põhja poole kolimine oli hädavajalik, arvestades neid väljakutseid, millega me viimasel paaril aastal silmitsi olime," ütles FIA rallidirektor Yves Matton.

Autospordi andmetel pole Rootsi ralli korraldajatel veel 2022. aasta järgseks perioodiks ralli promootoriga kokkulepet. Rootslased on aga enda sõnul kindlad, et jätkavad maailmameistrivõistluste kalendris ka pärast järgmist hooaega.

Ilta-Sanomat küsis veebruari lõpus pärast Arktika rallit FIA presidendilt Jean Todtilt, kas autoralli maailmameistrivõistlusi võiks ka edaspidi Rovaniemis korraldada. "Vaevalt ma oskan hetkel tulevikust rääkida. Tahame lumerallit, kuid kõik ei mahu MM-kalendrisse, kalendris on rallide arv piiratud. Ma ei taha tuleviku üle spekuleerida," vastas Todt toona.

Ajaleht Ilta-Sanomat kirjutab, et kuna Soomel on juba suvine Jyväskylä MM-ralli, on väga kahtlane, et Rovaniemi kalendrisse jääb. Kahe etapi korraldamine ühes riigis on vastuolus ka WRC senise poliitikaga.