"Meie spordiminister on katastroof," ütles Cornet Tennis Channelile. "See on päris isekas otsus, kui aus olla. Sest kalender kannatab sellest edasi lükkamisest. Ma mõistan, et see aeg pole turniirile kerge, aga me peame mõtlema mängijate ja kalendri peale."

Eelmise aasta French Open lükati kevadest sügisesse - otsus, mis lubas Roland Garrosi väljakutel tribüünidele 1000 inimest päevas. Prantsuse tenniseliidu presidendi Gilles Morettoni sõnul peeti ka tänase otsusega just fänne silmas.

"See edasilükkamine annab meile natuke rohkem aega saada tervishoiuolukord paremaks ning peaks optimeerima meie võimalusi võõrustada Roland Garrosil pealtvaatjaaid. Publiku kohalolek on vajalik nii fännidele, mängijatele kui ka kevade esimese rahvusvahelise spordivõistluse atmosfäärile."

Ta lisas, et edasilükkamisega üritatakse tribüünidele tuua nii palju publikut kui riigi seadused sel hetkel võimaldavad.

French Openi põhihooaeg oleks pidanud algama 23. mail, kuid esimese ringi matšidega tehakse nüüd algust hoopis 30. mail.

Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi pääsevad otse French Openi põhitabelisse.

Veel pole teada, mis saab juunioride turniirist, kus oleks võimalik osa võtta 17-aastasel Mark Lajalil, kes on ITF-i juunioride edetabelis 33. kohal.

1x
00:00