Täpsemalt avati B-proov Dresdeni lähedal Kreischa külakeses asuvas dopingulaboris. Nabi saabus koos Hollandist pärit eksperdiga labori juurde neljapäeva hommikul. B-proovi avamine toimus kell 9.30.

Nabi ja tema kaaslane tulid laborist välja alles viis tundi hiljem. "Homme saab (tulemuse) teada, täna veel protseduurid käivad," selgitas maadleja Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Ma poolt ei mäletagi, see on nii pikk ja igasugused erinevad protseduurid toimusid," kirjeldas Nabi viimaseid tunde. "Nägin, kuidas laboritöö käib, aga see on nii spetsifiiline, et ei oska kommenteerida."

Kehakarva testi Nabil täna teha ei õnnestunud. "Eesti Antidoping seda ei tellinud ja sellisel juhul me seda teha ei saa," sõnas ta.

Eesti Antidopingu juhatuse liige Henn Vallimäe kommenteeris teisipäeval juuksekarva testi tellimise küsimust Delfile ja Eesti Päevalehele järgmiselt: "See juuksekarva teema on võetud paarist teadusartiklist, millega ka meie oleme kursis. Ei ole päris nii, et me oleme keeldunud. Me uurisime laborist, kui mõistuspärane see on. Esiteks, kui vaadata, milliseid karvaanalüüse labor teeb, siis eelkõige on need seotud loomadega, kuigi nad teevad ilmselt teste ka inimestega seoses. Teiseks küsis labor kohe, millal see juuksekarv siis võetud on. Meil oleks ajakriitiline juuksekarv võetud kolm kuud hiljem (halb analüütiline leid leiti 6. jaanuari dopinguproovist - toim) ning tõenäoliselt see letrosooli ei sisalda. See oleks siis nii-öelda teaduspõhine tõend selleks, et letrosooli pole üldse kasutatud. WADA kasutab selleks uriiniproove."

Nabi sõnul on tal süda rahul, et on ise koha peal olukorda jälgimas. "Ei ole nii, et keegi kaugelt teeb kuskil, selles mõttes on kindlasti süda rahul. Loodame, et tulemus on negatiivne."

Vaata videost, mida Nabi veel tänase päeva kohta rääkis ning missugune sõnum tal oma toetajatele on!