Uudse helisüsteemiga Opel Corsa teeb oma rallidebüüdi juba 7.-8. maini toimuval ADAC Opel e-Rally Cup sarjas, mis on esimene elektriautodele mõeldud võistlussari.

Helisüsteemi ei ehitata masinale siiski vaid selleks, et fännidel õiget meeleolu luua, vaid autode kuuldavust nõuavad turvalisuse tagamiseks Saksamaa mootorispordi föderatsiooni reeglid. Elektriralliautosid valmistades polnud keegi sellele probleemile varem mõelnud.

Avalikus kaubandusvõrgus saadaval olevad kõlarid paigaldatakse üldjuhul autodesse sisse ning need on vaid harva veekindlad. Et aga elektriralliauto pealtvaatajate jaoks kuuldav oleks, tuleb kõlarid monteerida autost väljaspoole, kus nad on aga veelgi rohkem vibratsioonile, tolmule ja niiskusele avatud.

Opeli insenerid leidsid Corsa-e Rally mudeli jaoks ette ja taha kaks veekindlat kõlarit võimsusega 400 vatti. Need on ühendatud võimendiga, mis saab oma signaali eraldi juhtplokist. See must kast omakorda on varustatud spetsiaalse tarkvaraga, mis on ühendatud sõiduki andmetega. Süsteem põhineb mootori pööretel.

Lõpliku hääle paika sättimine võttis Opeli pressiteenistuse teatel aega mitmeid kuid. Helitasemeid, mida reguleerida saab, on kaks: vaiksem versioon avalikel teedel sõitmiseks, tugevam ainult kiiruskatseteks. Reeglid nõuavad, et tiimid ka volüümi vastavalt sellele sätiks.

ADAC Opel e-Rally Cup sarja avaetapina sõidetakse 33. ADAC ACTRONICS Rally Sulingen.