Tundub, et saalijalgpalli Barcelona kuldne ajastu on jõudnud lõpule. Lisaks lähenevale mängijate „tühjendusmüügile“, millest jätavad rääkimata ainult laisad, on kehvemaks muutunud ka kataloonlaste turniiritabeli seis, mis mõjutab nende esinemist play-off'is. Selle taustal kostab aina valjemini Murcia hääl ühe Euroopa kuulsaima klubi, ElPozo meistriõiguste taastamise kohta. Selle tõstuseks kirjutavad Hispaania asjatundja, et Lissaboni Sportingust lahkuv brasiillane Thaynan on juba allkirjastanud lepingu ElPozoga. Murcialased võitsid võitluse mängija eest Movistar Interi vastu ja Barca isegi ei osalenud selles. Seejuures on kuulduste järgi mängijat pakutud ka Venemaa klubidele, kuid Venemaale polnud brasiillase palgasoovid jõukohased. Hispaanias räägitakse, et Thaynani otsust mõjutas klubi peatreeneri, argentiinlase Diego Giustozzi kõne, kes kirjeldas värvikalt ElPozo Murcia saalijalgpalliprojekti tulevikku ja Thaynani osaluse vajadust selles.

26. vooru avamängus suutis Osasuna mängus Peniscola vastu alles viimastel minutitel lüüasaamist vältida ja kaotas olulised punktid võitluses kaheksa hulka pääsemise eest, ent vähendas veidi mahajäämist klubidest Zaragoza ja Betis, kes jäid oma mängudes alla vastavalt Palmale ning ElPozole.

Liider Levante saavutas suure tahtejõuga võidu väga keerulises võitluses Antequeraga. Tundub aga, et Ferrol kaotas lõplikult lootuse väljalangemisest pääseda, kaotades kodus Burelale.

Kaks mängu äratasid erilist huvi ja mõlemad vastasid ootustele. Javier Rodrígueze Santa Coloma saavutas kolmandat korda hooaja jooksul võidu Barca üle, jäädes pärast esimest poolaega alla ja noppides võidu alles viimastel minutitel. Õigluse huvides märgime, et mõned sekundid enne lõpuvilet kohtunik ilmselgelt eksis, jättes määramata penalti võõrustajate väravasse karistusalas käega mängimise eest.

Sinistes ja granaatpunastes värvides mängijate möödalaskmist kasutasid ära ElPozo, kes tõusis viiendale kohale, ja Valdepenas, kes sai võidu Kartagena üle, ning vähendas vahet tabeli kuuenda kohaga. Inter liigub pärast ebaõnnestumist esimeses mängus rahulikult ülesmäge ja saavutas kodus võidu Cordoba üle.