Toyota testib Horvaatia asfaldiralliks Zagrebist põhja pool asuvatel teedel. Esimesena istus kolmapäeval masinasse soomlane Kalle Rovanperä, kuid tingimused olid erakordsed, sest hommikul oli tee ääres veel lund ja päeval oli väga jahe. Soomlaste Rallit.fi väidab, et Toyota võib olla taas valinud testimiseks vale aja.

Teisipäeval oli piirkonnas lund sadanud ja ööl vastu kolmapäeva oli temperatuur selgelt külmakraadides. Rovanperä testipäeval tõusis soojus vaid viie kraadini. Neljapäeval ja reedel peaks päeval olema temperatuur kõrgem kui kolmapäeval, kuid öösel valitseb endiselt pakane.

Mäletatavasti valmistus Toyota meeskond veebruaris peetud Arktika ralliks suure pakasega, kuigi võistlusnädalavahetusel olid kraadid nulli juures. Hiljem tunnistas ka Toyota tiimiboss Jari-Matti Latvala, et nad ei saanud Hyundaile vastu, sest saatuslikuks said just testisõitudel tehtud vead.

Alles eile avaldati WRC-sarja kodulehel Latvala kommentaar, kus soomlane kinnitas, et nad on vigadest õppinud.

"On tähtis, et oleksime Horvaatias konkurentsivõimelised. Õppisime Soomes tehtud vigadest, aga samas on Horvaatias hoopis teised tingimused. Monte Carlo ja Monza asfaldil olime tugevad, ent peame olema testidel hoolikad, et teeksime õigeid asju," rääkis Latvala WRC-le antud usutluses.

Horvaatia MM-ralli peetakse 23.-25. aprillini.

Rovanperä esimesed testisõidud Horvaatia ralliks: