Sporditeemalise videopildiga podcasti järjekordses osas on stuudios ja räägib oma karjääri põnevatest seikadest legendaarne rallimees Vello Õunpuu.

Nõukogude Liidu esimese rallisõitjana koos kaardilugeja Aarne Timuskiga Sotsialismimaade karikavõistlused võitnud – tegemist oli toona maksimaalse saavutusega, mida oli võimalik saada – Õunpuu esiletõus oli kiire, aga karjäär tervikuna lühike.

Saates räägib Õunpuu sellest, kuidas vanasti autoralli juurde jõuti, kuidas kaheksakümnendatel käis ralliautode ehitus, millist elu elati Nõukogude Liidu koondises ja sellega kaasnenud hüvedest. „Kui juhtus, et jäin juhilubadeta, siis sellega oli lihtne – need sai kiiresti tagasi. Isegi kui ei tahetud anda, helistati Moskvast ja asi oli korras,“ meenutab ta.

Õunpuu karjäär katkes parimas eas terviserikke tõttu. „Inglismaal läks sõidu ajal pilt eest, sõitsime täisgaasiga läbi aja märkimise punktist läbi,“ meenutab Õunpuu saatuslikku hetke. Kuula saatest, mis sellele järgnes ja tänu kellele ja millele lõpuks paranes.

1x
00:00