Tänavune hooaeg algas eestlase jaoks keeruliselt, kui Monte Carlo rallil oli ta kahe rehvipurunemise tõttu sunnitud katkestama. Arktika rallil jäi aga Tänak konkurentidele alistamatuks ning ta teenis karjääri teise võidu Hyundai sõitjana.

Seejuures tehti Arktika ralli eel ära kõva töö. Kaks nädalat varem, pärast Otepää ümbruses sõidetud talveralli lõppu, teatas Ott Tänak Hyundai tiimile, et nende käsutuses olev auto pole selline, millega Arktika rallil Toyotadega esikoha eest võidelda. Tiimi insenerid hakkasid seejärel Tänakult saadud informatsiooni põhjal palehigis tööle.

Hiljuti portaalile Motorsport.com intervjuu andnud Tänak usub, et Hyundai masin on aprilli lõpus toimuval Horvaatia rallil veel märgatavamalt parem ning areng jätkub hooaja lõpuni. "Talveralli nagu Arktika etapp on alati väga spetsiifiline ning sellised rallid ei näita auto täit potentsiaali edasist hooaega silmas pidades," rääkis Tänak.

"Loomulikult tegi meeskond head tööd ning nad peaksid olema uhked, et suutsid Toyotat Soome teedel võita," jätkas ta. "Kui võrrelda Arktika rallit Horvaatia või edasise hooajaga, siis sarnasusi eriti pole. Mõistagi pingutame kõvasti, et veel edasi areneda."

"MM-sarjas on asfaldirallide protsent hoopis suurem, seega on oluline Horvaatias edukalt esineda," tõdes ta.

Horvaatia MM-etapiks valmistumise nimel osaleb Tänak sel nädalal Itaalias Sanremo rallil. Lisaks Tänakule on Sanremol WRC masinaga stardis veel kolm Hyundai sõitjat. Hyundai i20 Coupe WRC-ga võistlevad veel Thierry Neuville, Pierre-Louis Loubet ja Massimo Pedretti.

"Koroonaajastul oleme saanud väga piiratult testida, seega iga kilomeeter loeb," sõnas Tänak. "Sanremo ralli teed pole eriti sarnased Horvaatia omaga, seega keskendume rohkem asfaldil sõitmise tunnetuse saamisega."

Autoralli MM-sarja kolmas etapp peetakse Horvaatias 22.-25. aprillil.