Pärast esimest mängu Viimsis pöörati Tallinna Cosmosele mõistagi kõrgendatud tähelepanu. Pealinna klubi mitte üksnes ei katkestanud Smsraha muljet avaldavat võiduseeriat, vaid seadis peafavoriidi ka väljalangemise äärele. Mõlemad meeskonnad alustasid mängu võrdlemisi ettevaatlikult, kuid Viimsil õnnestus praktiliselt kohe kasutada oma esimest võimalust: viiendal minutil vastas Ervin Stüf pikale söödule ja jäädes vastamisi Vadim Beljakoviga, mängis Cosmose väravavahi üle. Varajane värav ei toonud mängu käiku suuri muudatusi – tihedat võitlust initsiatiivi eest väljaku keskel esines kiirrünnakutest rohkem. Sellise mängu käigu puhul oli iga väravavõimalus ülioluline ja üheksandal minutil õnnestus Smsrahal taas võtta maksimum isegi poolest momendist. Külaliste järjekordne positsiooniline rünnak lõppes veaga Cosmose värava vahetus läheduses ja Jevgeni Merkurjev virutas võimsa trahvilöögiga palli üle Beljakovi õla väravasse, kahekordistades sellega oma meeskonna eduseisu. Olles kahe värava võrra eespool, pühendas Smsraha end maksimaalselt kaitsele, püüdes kõigest väest oma väravaid Cosmose rünnakutegevuse käigus mitte ohtu seada. Märgime, et pinge tase oli poolfinaalmängule vägagi vastav, kohtunikud aga tegid üsna vaieldavaid otsuseid, mille lahkamine seisab veel ees. Veel enne vaheaega eemaldati Stepan Tšernoussov kahe kollase kaardi eest pealinna klubi pingilt. Nagu hiljem selgus, ei olnud see ainus eemaldamine Cosmose koosseisus sellel õhtul. Kohtumise lõpus nägi üks esimese mängu kangelasi Maksim Babjak enda ees teist hoiatust ja lahkus parketilt oma klubikaaslastest mõnevõrra varem. Ehkki selleks hetkeks oli mängu saatus juba otsustatud: Viimsi väravavaht Mark Boskin lõi otselöögiga oma värava juurest ja vormistas seisu 3 : 0. Cosmos suutis siiski oma maine kaitseks värava lüüa – Nikita Tšernei fikseeris kolm minutit enne lõpuvilet lõpliku seisu. Smsraha võitis teise mängu tulemusega 3 : 1 ja nüüd selgub kõik kolmandas mängus, mis toimub Viimsis juba 7. aprillil.

Oma finaalseeria vastast ootab juba Tartu Ravens, kes suutis kolmandas mängus murda Narva Unitedi vastupanu, saavutades keerulise võidu võõrsil. Peremehed alustasid enam kui edukalt, avades seisu juba 29. sekundil. Andrei Gornev viis Narva ette. Vaevalt et tol hetkel võis keegi oletada, et see värav jääbki Unitedi jaoks ainsaks selles mängus. Teine poolaeg kujunes peremeeste jaoks täielikuks õudusunenäoks: Ravens tundus aktiivsemana ja püüdis võtta oma momentidest maksimumi, samal ajal kui narvalastel ei tulnud praktiliselt midagi välja. Muuseas ka siin ei läinud ilma vaieldavate episoodideta. Veel mängu ajal väljendas Narva pink aktiivselt rahulolematust kohtunike tegevuse üle, kuid fakt jääb faktiks: peremehed mängisid teisel poolajal ebaõnnestunult, lastes neli palli väravasse, ja peavad seega leppima vaid mängudega kolmanda koha eest.

Narva Unitedi president Aleksandr Dmitrijev ei varjanud pärast lõpuvilet oma rahulolematust kohtunike töö suhtes, esitades emotsionaalse monoloogi: „Kõigi kolme mängu jooksul näeme me kohtunike kummalisi otsuseid. Penalti, mäng käega, mingi minu hoiatus … Teeme ristlõike, millel saab kõike selgelt näha. Meile jagatakse hooaja eel alati selgitusi käega mängu tõlgendamise kohta. Meile öeldi, et kui meeskond saab palli enda valdusesse pärast käega puudutamist, siis see on viga. Vastaste meeskond on täna kolm korda saanud palli pärast selle kätte sattumist, kuid vilet ei kostunud kordagi. Tahan öelda, et kohtunikud olid „laetud“ või midagi sarnast, kuid selliseid momente oli kõigis kolmes mängus. Tõenäoliselt on tegemist lihtsalt kohtunike madala kvalifikatsiooniga: üks teab reegleid, teine mitte ja kõik mõistavad kohut erinevalt,“ võttis Dmitrijev kokku.

Vaatamata üldisele negatiivsele taustale leidis Aleksandr endas jõudu tunnistada, et tema meeskond mängis hooaja olulisema poolaja äärmiselt mitteveenvalt: „Kõik minu eespool mainitu ei tühista seda asjaolu, et mängisime teisel poolajal halvasti. Ravens oli meist selles etapis tugevam, ei oska öelda, miks, meil lihtsalt läks midagi valesti. Nad on tublid. Me väga tahtsime finaali pääseda, kuid nüüd hakkame end häälestama mängudele kolmanda koha eest, need on meie jaoks sama olulised,“ ütles Dmitrijev.

Seega saab Tartu Ravens oma finaalivastase nime teada juba kolmapäeval, kui Viimsi Smsraha ja Cosmos mängivad otsustava kolmanda mängu. Narva United mängib pronksmedalite eest meeskonnaga, kes selles seerias kaotab.