Tühistamisotsuse ajendiks oli jätkuv koroonaviiruse pandeemia ja sellega seotud riskid, mida pole kontrolli alla saadud. Arvesse võeti ka Itaalia Kergejõustikuliidu meditsiinikomisjoni hoiatust, et võistlused võivad kujutada ohtu kõikidele korraldajatele, akrediteeritud sportlastele ja taustajõududele, kirjutas Eesti kergejõustikuliidu koduleht.

“Oleme väga pettunud, et ei saa pakkuda 2021. aastal U18 sportlastele meistrivõistlusi, kuid soovime tänada Rieti 2021 kohalikku korraldustoimkonda ja Itaalia Kergejõustikuliitu nende raske töö eest ja mitmete katsete eest üritust ikka korraldada”, ütles Euroopa Kergejõustikuliidu president Dobromir Karamarinov.

Värskelt Itaalia kergejõustikuliidu presidentiks valitud Stefano Mei: “Olen väga pettunud, et meie alla 18-aastastel sportlastel pole võimalust augusti lõpus Rietis toimuvatel kergejõustiku U18 Euroopa meistrivõistlustel võistelda, kuid peamine on inimeste tervis”

Eestlastest oli Rieti U18 EM-i normi täitnud 10 sportlast: Anna Maria Millend, Liisa-Maria Lusti, Elisabeth Pihela, Laura Kiivit, Berti Saar, Anna Panenko, Kaireen Penek, Kristjan Timuska, Viktor Morozov ja Jaroslav Sivuha.

Eelmisel nädalal selgus, et Chengdus (Hiina) toimuma pidanud suveuniversiaadi pole võimalik sel aastal korraldada. Plaanide järgi püütakse 2022. aastal see võistlus siiski ära pidada.