Kõik sai alguse 29. minuti intsidendist Cadizi mängumehe Juan Cala ja Valencia mängija Mouctar Diakhaby vahel. Marca teatel väitis prantslane Diakhaby tiimikaaslastele ja kohtunikule, et Cala solvas teda rassistlikult. Mis täpsemalt kahe mehe vahel juhtus, pole hetkel teada.

Pärast pikemat vaidlust mängijate ja kohtunike vahel otsustasid Valencia pallurid platsilt lahkuda. Mõned minutid hiljem tuli Valencia siiski platsile tagasi ning pärast viieminutilist soojendust jätkus mäng 29. minutil. Küll aga ei naasnud platsile olukorra käigus kollase kaardi saanud Diakhaby, kelle asemel sekkus mängu Hugo Guillamon. Cadizi mängumees Cala jätkas kohtumist kuni avapoolaja lõpuni.

Valencia avaldas sotsiaalmeedias, et Diakhabyt solvati rassistlikult. Ühtlasi teatas klubi, et Diakhaby enda soov oli, et meeskonnakaaslased jätkaksid mänguga.

Cadiz võitis mängu 2:1. Cala viis 14. minutil võõrustajad juhtima, kuid Kevin Gameiro viigistas viis minutit hiljem seisu. Cadizi võiduvärava lõi Marcos Mauro 88. minutil.