"Ma ei osanud seda telefonikõne oodata," sõnas Elena väljaandele AUTOhebdo. "Ma olin poes kassas, kui ta helistas. Võtsin kõne vastu ning ta ütles mulle keerutamata, missugune otsus on tehtud."

"Kukutasin peaaegu telefoni maha. Sain tema häälest aru, et ta on häiritud. Tal polnud lihtne sellist kõne teha," jätkas kaardilugeja. "Tean aga, kust selline otsus tuli. Kui Loeb hakkas mulle selgitama asju, kaitsesin ennast."

Loeb keskendub pärast WRC-sarjast loobumist ainult Dakari kõrberalli võitmisele. Tema tööandja Prodrive'i hinnangul oli ekipaaži nõrgaks lüliks just Elena ja Suurbritannia võistkond palus prantslasel kauaaegsest kaardilugejast loobuda. Seda Loeb märtsi keskel tegigi.

Mida meeskond Elenale täpsemalt ette heitis? "Nad ütlesid, et ma pole piisavalt motiveeritud ja teen liiga palju vigu. Testide ajal oli aga meeskonnapoolne kommunikatsioon puudulik. Mul olid inseneridega mitmed videointervjuud, kus andsin neile juhtnööre ning nõu, missugune auto Dakari jaoks ehitada. Kui aga testima hakkasime, oli selge, et nad polnud mind üldse kuulanud. Nad unustasid, et tegemist pole ringrajaga! See polnud enam selline Prodrive, nagu ma varasemalt näinud olin," kritiseeris Elena võistkonda.