"See on solvav, et suusavahetusega sõidus läbime poole lühema võistlusmaa," oli Karlsson pahane. Koondisekaaslane Linn Svahn lisas, et naiste jalgpallimäng kestab küll 90 minutit nagu meestel, miks siis õrnem sugu ei võiks suusatada 50 km.

Naiste murdmaasuusatamise valitsejanna Johaugi sõnul muutuks konkurents sellisel juhul igavaks. "Naiste sõidus on vahed suuremad kui meeste sõidus, sest seal on konkurents tihedam. Kui naised peaksid samu distantse läbima, muutuks võistlus veel igavamaks. Selles suunas ei peaks me liikuma," sõnas Johaug Norra väljaandele VG.

Seejuures tuleks rootslannade ettepanek Johaugile endale ilmselt kasuks. Mäletatavasti suutis Johaug Oberstdorfi MM-il naiste 30 km klassikatehnikamaratonil edestada konkurente enam kui kahe ja poole minutiga. "Ma tänan, mulle see muidugi sobib," muigas Johaug. "Kuid sellisel juhul oleks vahe veel suurem ning võistlus veel igavam."

Hiljutisel Rootsi karikavõistluste etapil võrdsus võidutses – nii mehed kui naised sõitsid ühel päeval 10 ja teisel 15 km. Nüüd kavatsetakse idee juba FIS-i kevadisel istungil arutlusele võtta.