Kuigi koroonapiirangute tõttu mängitakse hetkel terves Euroopas jalgpalli tühjade tribüünide ees, ootab UEFA hiljemalt 7. aprilliks kõigilt EMi võõrustavatelt linnadelt ametlikku kinnitust, kas nad lubavad publiku staadionile või mitte.

UEFA ootab, et kõik korraldajalinnad täidaksid staadionid publikuga 30% ulatuses, kirjutab NRK. Selline ametlik otsus loodetakse vastu võtta 20. aprillil toimuval UEFA kongressil.

"Kõik korraldajad peavad tagama, et staadionil on fänne," ütles Čeferin hiljuti Horvaatia meediale.

Kui mõni riik publikut staadionile ei luba, ähvardab neid korraldusõiguse äravõtmine. Siiani on vaid Taani ja Kopenhaagen kinnitanud, et EM-mängude ajal pääseb areenile vähemalt 11 000–12 000 pealtvaatajat.

Saksamaa Bundestagi spordikomitee esimees Dagmar Freitag leiab, et UEFA käitub vastutustundetult. Ta ei kujuta ette, et Müncheni linn saaks hetkel garanteerida, et juuni alguses pääseb publik staadionile.

"See näitab taas vaid seda, kui kaugele on jalgpalli paralleelväärtus ühiskonna väärtustest eemaldunud," ütleb poliitik AFP-le. "Kui mõelda 12 EMi võõrustava riigi tänastele väljakutsetele, annavad UEFA nõuded tunnistust vastutustundetusest."

Saksamaal pikendati koroonajuhtumite arvu kasvu järel karme piiranguid kuni 18. aprillini.

Tänavune jalgpalli EM peetakse 11. juunist kuni 11. juulini 12 Euroopa linnas.