30-aastane James läks mitmel korral tülli CSKA peatreeneri Dimitrios Itoudisega ja selle nädala alguses teatas Venemaa klubi, et Itoudis otsustas Jamesi sellel hooajal enam mitte kasutada. Nüüdseks on James juba USA-s.

"Tal on võimalus liituda juba sel hooajal mõne NBA klubiga või leida endale suvel NBA-st uus töökoht. Kui nii läheb, on meil lihtsam Jamesiga mõlemat osapoolt rahuldava kokkuleppeni jõuda," ütles CSKA president Andrei Vatutin uudisteagentuurile TASS.

Jamesi leping CSKA-ga kehtib 2023. aasta suveni ja CSKA huvides oleks senise skooriliidri palgaraha teiste mängijate peale kulutada.

Suurema osa profikarjäärist Euroliiga võistkondi esindanud tagamängija sai NBA-s hooajal 2017/2018 kaks võimalust. Ta alustas hooaega Phoenix Sunsis ja tegi kaasa 32 põhiturniiri kohtumises. Kui Phoenix Jamesi lahti lasi, sõlmis ta lühikese lepingu New Orleans Pelicansiga. Seal sai ta platsile neljal korral.

Mike James 2017. aastal Phoenix Sunsi särgis.

Jamesi 2017/2018 hooaja keskmised näitajad olid keskmiselt 19,1 minutit, 9,3 punkti ja 3,5 söötu, aga viskeprotsendid jätsid soovida. Kahepunktiviskeid tabas ta 43,5 ja kolmeseid vaid 26,5 protsendiga.

Phoenix võitis koos Jamesiga 10 mängu ja kaotas 22, New Orleans sai temaga ühe võidu ja kolm kaotust.

2020. aasta novembris ütles James intervjuus portaalile Eurohoops, et NBA peale ta enam ei mõtle. Pärast CSKA-st kõrvaldamist on seis aga muutunud.

"Ma juba olin NBA-s. Mind ei huvita see enam. Pole aimugi, mis seal valesti läks. Ma pole normaalset vastust saanud," rääkis James novembris.