78-aastaseks elanud Zagorulko põdes vähki, lisaks nakatus ta hiljuti koroonaviirusesse, kirjutas portaal Sportbox.ru. Reedel teatas Venemaa meedia, et legendaarne treener viidi pärast koroonasse nakatumist haiglasse.

Zagurulko õpilased võitsid tiitlivõistlustelt kokku 24 medalit. Olümpiavõitjatest on ta juhendanud Gennadi Avdejenkot, Jelena Jelesinat, Andrei Silnovi ja Anna Tšitšerovat.

Venemaa treeneril oli kokkupuuteid ka Eestiga. 2000. aastate alguses treenis ta endist Eesti rekordiomanikku Kärt Siilatsit ja 2011. aastal esines ta Tallinnas peetud kergejõustikukonverentsil.

KÄRT SIILATS

"2003-2004 veetsin palju aega Venemaal, treenides Jevgeni Zagorulko grupis. Olin grupiga Kreeka laagris tutvunud. Kahjuks oli otsus Zagorulkoga liituda siiski vale, kuigi mulle pakuti uskumatult sooja sõprust ja emotsionaalset tuge. Ma ei suutnud kapitalistliku ühiskonna hellikuna nende tingimustega, milles Venemaa olümpiavõitjaid treenitakse, päriselt kohaneda. Suutsin küll Anna Tšitšerovaga kõik treeningud võrdselt kaasa teha, aga olin pidevalt väsinud ja küllap ka ületreenitud," rääkis Siilats 2006. aastal Õhtulehele.