Tallent on hakkama saanud erakordse saavutusega, olles medali noppinud neljadelt olümpiamängudelt järjest. 2008. aastal võitis ta Pekingis pronksi 20 km ja hõbeda 50 km käimises. 2012. aastal tuli ta Londonis ja 2016. aastal Rio de Janeiros 50 kilomeetris vastavalt kuld- ja hõbemedalile.

Ühtlasi on Tallent kolmekordne MM-medalist ja 50 km distantsi olümpiarekordi omanik.

Londoni olümpiakulla pälvis ta pärast venelase Sergei Kirdjapkini diskvalifitseerimist dopingu tõttu. Kuld anti austraallasele üle 2016. aasta juunis Melbourne'is toimunud tseremoonial.

Pekingi olümpia pronksid tulid Tallentile samuti tagantjärgi, sest dopinguga sattusid pahuksisse nii 50 km võitja Alex Schwazer (Itaalia) kui ka 20 km võitja Valeri Bortšin (Venemaa).

Tallentit kimbutab korduv reie tagalihase vigastus, mis takistas tal eelmisel kuul võistlemast Austraalia meistrivõistlustel.

"Tokyo mängudest pidi saama minu luigelaul, kuid mind on tabanud korduvad tagasilöögid reie tagalihase vigastuse näol. Kahjuks olid Austraalia meistrivõistlused 50 kilomeetris minu viimane võimalus Tokyole kvalifitseeruda, seega pean segaste tunnetega teatama, et loobun tippspordist," vahendab Tallenti sõnu olümpiauudiste portaal Inside The Games.

"Olen oma saavutuste üle kirjeldamatult uhke. Minu olümpiamedalid on mu tipphetked, mis ületavad kaugelt minu metsikumad unenäod sellest ajast, kui ma käimisega alustasin. Olümpiale pääsemine iseenesest on juba saavutus. Võita ühelt võistluselt kolm medalit järjest on midagi, mida ma kunagi ei unusta."