Teises setis, kui Barty oli 3:0 eduseisus, kutsus Andreescu väljakule füsioterapeudi, kes tema viga saanud hüppeliigest teipis. Kanada sportlane püüdis mängu jätkata, aga pärast veel ühe geimi kaotamist otsustas ta loobuda.

Enne mängu: "Bianca on suurtel turniiridel näidanud, et ta võib võita kõige paremaid ning ma tean selle vähese põhjal, mis ma näinud olen, et tema füüsilised võimed lubavad tal hästi väljakul ringi liikuda. Tal on head käed ning tal on valikut mõlemal poolel (nii eeskäe kui ka tagakäe poolel - toim)," ütles austraallanna Barty WTA kodulehe eelvaates.

Barty alistas poolfinaalis kindlalt 6:3, 6:3 ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 5.). Andreescu sai kaks tundi ja 46 minutit kestnud maratonmatšis, mis lõppes Miami aja järgi öötundidel, tulemusega 7:6 (7), 3:6, 7:6 (4) jagu kreeklannast Maria Sakkarist (WTA 25.).

2019. aastal Miami Openit triumfeerinud Barty on sel turniiril järjest võitnud 11 matši. 2020. aastal jäi turniir koroonapandeemia tõttu ära.

Barty, kes poolfinaalis käis kahe seti vahepeal otsimas leevendust teda vaevanud kõhulihase probleemile, on endale taganud maailma esireketi koha veel vähemalt neljaks nädalaks. Hetkel on ta kokku hoidnud seda staatust 69 nädalat, asudes kõigi aegade edetabelis kümnendal kohal. Peagi möödub ta taanlannast Caroline Wozniackist, kes oli maailma esinumber 71 nädalat. Kaheksanda kohani ehk Lindsey Davenportini (98 nädalat) jääb siis veel pisut minna.

Andreescu kõik matšid peale esimese, milles ta alistas 7:6, 6:2 kvalifikatsioonist läbi tulnud slovakitari Tereza Martincova, on olnud kolmesetilised. Alistanud on ta veel Amanda Anisimova, Garbine Muguruza ja Sara Sorribes Tormo.

Bartyl on täna head võimalused tõusmaks esimeseks naiseks peale 1996. aastat, kes on Miami tiitlit kaitsnud ning kelle nimi pole Williams. 2019. aasta US Openi võitja Andreescu üritab aga pikendada 37-mängulist võiduseeriat Põhja-Ameerikas nende matšide peale, mis pole lõppenud ühe osapoole loobumisega, vaid peetud lõpuni.