Norra väljaandele VG antud intervjuus liigitas Manificat ka Prantsusmaa koondise väiksemate riikide hulka. "Põhiline probleem väiksemate meeskondade nagu Prantsusmaa on raha. Talvine MK-sari on peamine murekoht. See on liiga kallis meie jaoks," sõnas Manificat. "Me sureme välja, kui kalender ei muutu."

Prantslase sõnul on eriti kallis just Skandinaavias võistlemine. "Nädalavahetus Skandinaavias läheb maksma sama palju nagu kümme treeningsessiooni suvel," tõdes Manificat, kes esitas seejärel Norrale ettepaneku. "Norra võiks meiega lahke olla. Miks mitte jagada veidi raha oma eelarvest? Kui teile meeldib murdmaasuusatamine nii väga, siis miks mitte aidata väiksemaid riike?"

Maailmameistrivõistlustelt ühe hõbeda ja kolm pronksi võitnud Manificat'l on sõnum ka FIS-ile. Tema sõnul võiks organisatsioon õppust võtta Rahvusvaheliselt laskesuusaliidult (IBU). Nimelt kuuluvad laskesuusatamises etappide teleõigused IBU-le, murdmaasuusatamises on iga MK-etapi teleõigused korraldajariigid. "Kui FIS saaks teleõiguste kontrolli enda kätte, saaksid nad jagada raha väiksematele tiimidele," arutles ta.

Samuti võiks FIS prantslase hinnangul võistluskalendrit ümber mängida. Ka siit saab šnitti võtta laskesuusatamisest, kus viimasel hooajal toimusid kohati kaks nädalat järjest etapid ühes võistluspaigas. Nii saaks kärpida reisikulusid. "FIS vajab elektrišokki. Radikaalseid muudatusi on FIS-is vaja," teatas Manificat.

"Kõik liikmesriikide poolt tulnud ettepanekud arutatakse FIS-i poolt läbi. Iga-aastase kalendri paneb komitee kokku pärast põhjalikku arutamist MK-sarja komiteega, kus suurem osa liikmesriikidest on esindatud," kommenteeris FIS-i juhatuse liige ja Norra suusaliidu president Erik Röste. "Erinevalt IBU-st kuuluvad FIS-i alla aga mitmed erinevad spordialad."