Neljapäeval lekkis sotsiaalmeediasse video, kus on näha, kuidas politseinik veab veriste riietega Guarini majast välja ning proovib teda maha rahustada. Colombia ajalehe El Paisi väitel ründas mängumees oma isa ning teisi perekonnaliikmeid, mille tõttu sai politsei väljakutse.

Peagi ilmus YouTube'is teine video, kus paistab olevat Guarin, kes Medellini haigla ees osutab politseile jõulist vastupanu. Kohalik politsei kinnitas väljaandele Semana, et jalgpallur on vahistatud ning ta oli mõnuainete mõju all. "Ta ründas füüsiliselt oma vanemaid, kes palusid politseilt tema minema viimist," vahendas väljaanne kindral Jorge Vargasi sõnu.

Marca andmetel palus Guarin hiljuti koduklubilt Millonariosilt vabu päevi, et tegeleda isiklike probleemidega. Pärast neljapäeval tekkinud skandaali lubas Colombia klubi jääda Guarinile truuks ning pakkuda talle igasugust abi.

Guarin mängis aastaid ka Euroopas, esindades selliseid klubisid nagu Saint-Etienne, FC Porto ja Milano Inter. Portoga tuli ta kolmekordseks Portugali meistriks ning võitis 2011. aastal Euroopa liiga. Interi nimekirja kuulus ta neli aastat ning ta sai suurklubi eest kirja 141 kohtumist ja 23 väravat. Itaaliast siirdus poolkaitsja edasi Hiina kõrgliigasse. Viimati 2015. aastal Colombia koondist esindanud Guarin sai riigi eest kirja 57 kohtumist ja neli väravat.