Hispaania treenerite tiim jäi nimelt hotellis tunniks ajaks lifti kinni ning alustas teed staadioni poole eraldi minibussis, jäädes mängule pisut hiljaks.

La Cartuja staadionile saabusid treenerid vaid mõni hetk pärast avavilet. Meeskonna esitusele see väike vahejuhtum mõju ei avaldanud, sest MM-valikkohtumine kohtumine Kosovo vastu võideti 3:1. Dani Olmo, Ferran Torresi ja Gerard Moreno väravad tõid Hispaaniale kohustuslikud kolm punkti ning viisid B-alagruppi juhtima. Kolmest mängust on Hispaani teeninud seitse punkti.

"Meil oli plaan B ning mu abilised võtsid minu asemel ohjad üle. See poleks suur asi olnud, kui ma poleks kohale jõudnud," ütles Enrique intsidendi kohta pressikonverentsil, vahendab ESPN.

Hoopis tõsisemat selgitamist nõudis Enriquelt aga otsus jätta avavileks pingile meeskonna 35-aastane kapten Sergio Ramos, kes sekkus mängu vahetusest alles 86. minutil.

"Ta ei mänginud, sest ma tegin tehnilise otsuse. Tal polnud midagi viga, aga mina otsustan, kes mängivad. Ramos on korras, aga ta on just naasnud tõsisest vigastusest ning ma otsustasin, et teised mehed peaksid mängima," kõlas Enrique selgitus.

"Tema suhtumine on eeskujulik. Tõsised liidrid on need, kes annavad suure panuse ka pingil olles."

Hispaania alustas 2022. aasta MM-valiksarja 1:1 viigiga Kreeka vastu ja alistas seejärel võõrsil 2:1 Gruusia.