Võitjast polnud küsimust, Hispaania võitis mängu 3:1, kuid kohtumisest endast pakuvad rohkem kõneainet kõrvalised detailid.

Televaatajatele ei jäänud märkamatuks, et Hispaania rahvuslik telekanal TVE märkis oma ekraanigraafikas külalismeeskonna lühendiks väikeste tähtedega "kos", samas kui Hispaania oli nii, nagu peab, "ESP".

Sotsiaalmeedias visati nalja selle üle, et kommentaatorid üritasid iga hinna eest vältida Kosovo riigi nime suhu võtmast. Selle asemel kasutati kosovlastele viidates väljendeid nagu "mängijad Kosovo föderatsioonist" või "Kosovo alaliidu meeskond."

Skandaalseks kujunes ka mängueelne pressikonverents, kus Kosovo koondise pressiesindaja sundis Hispaania ajakirjanikke ütlema "Kosovo meeskond", mitte pöörduma nende mängija ja treeneri poole anonüümselt.

"Kellele teie küsimus on suunatud?" küsis pressikonverentsi läbiviija.

"Treenerile," kõlas saalist vastus.

"Kelle treenerile? Me pole näinud, et te meie koondise nime nimetaks. Mitte kuskil teie meedias. Peaksite selgelt ütlema, millise tiimi treenerile teie küsimus on suunatud," jätkas pressiesindaja, kel õnnestus ajakirjanikult lõpuks sõna "Kosovo" välja pigistada. Alles seejärel lubas ta šveitslasest peatreeneril Bernard Challendesil vastata.

Vutiplatsil ei jäänud Kosovo siiski häbisse, sest Besar Halimi karistas 70. minutil efektselt ära Hispaania väravavahi Unai Simoni poolele väljakule tormamise, kõmmutades palli väravasse vaid mõne meetri kauguselt keskjoonest.

Hispaania oli juhtima läinud Dani Olmo (Leipzigi poolkaitsja) ja Ferran Torresi (Manchester City ründaja) 34. ja 36. minuti tabamustest. Viis minutit pärast Halimi iluväravat vormistas lõppskoori Villareali edurivimees Gerard Moreno.

Kosovo sai Serbiast sõltumatuks 2008. aastal. Pikalt oli maailma meedias küsimuse all, kas Sevillas üldse Kosovo lippu näidatakse ja hümni mängitakse, kuid Euroopa jalgpalliliit UEFA poleks sellist asja läbi lasknud, et ühe meeskonna rahvussümboolikat lihtsalt eiratakse.

Enne mängu avaldati Kosovo palluritele toetust ka poliitikute seas. Näiteks ütles mullu novembrist tänavu 22. märtsini riigi presidendi kohuseid täitnud Vjosa Osmani Facebookis: "Meie südamed ja meeled on täna teiega. Iga teie liigutus on meie hümnis kui lisanoot, meie lipus kui lisalaine ja täiendav aplaus meie Vabariigi nimele".

Tabeliseis: