"Minu lugupidamine Põhja-Makedoonia vastu. Nende vastu vilistati õnnetu penalti, selge penalti nende kasuks jäi andmata ning need kutid võidavad võõrsil neljakordset maailmameistrit. Chapeau! (prantsuse keeles "mütsi kergitama")" kirjutas 2016. aastal koondise- ja 2019. aastal mängijakarjääri lõpetanud 36-aastane endine poolkaitsja Twitteris.

Mida rääkisid asjaosalised ise?

Manchester City poolkaitsja Ilkay Gündogan, Saksamaa kapten: "Me ei tohi lasta sel juhtuda. Põhja-Makedoonia oli umbes kaks korda meie kastis ning me tegime neil elu lihtsaks. Üritasime võimalusi luua, aga suutsime vaid korra skoorida. Viis, kuidas me mõlemad väravad lüüa lasime, oli mannetu."

Saksamaa peatreener Joachim Löw: "Oleme äärmiselt pettunud. Nägime täna lihtsalt väsinud välja. Meie mängus puudus energia ning me tegime rünnakule minnes liiga palju vigu. Kui me palli kiiresti liigutasime, olime ohtlikud. Meie vastased istusid sügaval ning me leidnud viisi, kuidas neid murda. Kokkuvõttes oli see pettumust valmistav."

Põhja-Makedoonia peatreener Igor Angelovski: "Kutid tegid taaskord meie rahvale au. Võita neljakordset maailmameistrit ja kolmekordset Euroopa meistrit... Meie meeskond on meie kangelased, nad on kogu rahva jalule tõstnud. Me pole kunagi võitnud nii paljude tiitlitega pärjatud meeskonda. Olen õnnelik, et saan nende mängijatega töötada. Õnnitlused neile. Nüüd peame aga puhkama. See kõik pole veel koahle jõudnud. See on kogu meie rahva võit."

Võõrsil mänginud Põhja-Makedoonia viis avapoolaja lõpus juhtima vanameister Goran Pandev. Saksamaa jõudis viigini 63. minutil tänu Ilkay Gündogani täpsele penaltile. Külalistele tõi võidu Napoli mängumees Eljif Elmas, kes tegi skoori 85. minutil.

J-alagrpis teenisid võidu veel Armeenia ja Island. Armeenia alistas koduväljakul 3:2 Rumeenia. Island oli võõrsil 4:1 üle Liechtensteinist.

Kolme vooru järel on alagrupi liidriks Armeenia üheksa punktiga. Teine on Põhja-Makedoonia kuue ja kolmas Saksamaa samuti kuue silmaga. Seega juhivad Saksamaa ees alagruppi koondised, kes mängisid eelmises Rahvuste liigas Eestiga koos C-divisjonis.