Itoudis ja James on sel hooajal maid jaganud juba mitu korda. Viimati juhtus see nädalavahetusel VTB Ühisliiga mängus Kaasani Unicsi vastu, kus James sai platsil olla vaid kolm minutit.

Esmaspäeval teatas CSKA, et James on Itoudise otsusel mitmeks mänguks võistkonnast eemaldatud. Eile rääkis peatreener pärast Euroliiga raames saadud võitu Peterburi Zeniti üle, et James rohkem võimalusi ei saa.

"Koosseis, mida nägite tänases mängus ning lisaks vigastatud Nikola Milutinov ja Joel Bolomboy, on see, millega tänavusel hooajal lõpuni läheme. Vähemalt niikaua, kui mina siin olen," vahendas Itoudise sõnu portaal Eurohoops.

Lisaks luges Itoudis pressikonverentsil ette juba varem valmis kirjutatud avalduse.

"See on minu isiklik otsus. Otsustasin minna sõtta nende mängijate, treenerite ja abilistega, kes on valmis selle võistkonna eest lahingusse minema. Need on mängijad, kes on valmis ennast klubi heaks ohverdama. Tahame olla tšempionid ja seega peame olema tšempionid kõiges. Kui tahame võita Euroliigat ning olla oma fännidele ja lastele eeskujuks, vajame mängijaid, kes austavad üksteist ja korvpalli. Neid, keda ei huvita ainult enda, vaid kõigi heaolu. Niimoodi võidetakse karikaid," lausus kreeklane.

Tänavu on 30-aastane James Euroliigas visanud keskmiselt 19,3 punkti ja sellega on ta sarja suurim punktiviskaja. Jamesi leping CSKA-ga kehtib 2023. aasta suveni. Kui CSKA ja Itoudise teed sel suvel lahku lähevad, ei pruugi Jamesi mängud CSKA-s siiski mängitud olla. Ent kui Itoudis jääb, näib ameeriklase jätkamine võimatu.

Dimitros Itoudis.

Pärast võistkonnast eemaldamist on James endale omaselt sotsiaalmeedias aktiivne olnud. Muuhulgas on ta vihjamisi puudutanud ka korvpalli.

Näiteks küsiti Jamesilt, kes on selle hooaja Euroliiga põhiturniiri kõige väärtuslikum mängija.

"Mike James!!!!!! Aga ilmselt ma ei saa seda. See võib minna (Nikola) Miroticile või (Vasilje) Micicile, sest ilmselt mulle seda ei anta," vastas James Twitteris.

Kas nõustud kommentaaridega, et Mike James on mängija, kes võib tiimi lõhkuda? Miks inimesed sinu kohta nii arvavad?

Jamesi vastus: "Inimesed kannavad oma tegelikku palge varjamiseks maske, et keegi nende kohta hinnanguid ei annaks. Mina olen alati igal pool enda näoga ja mind ei huvita, mida inimesed arvavad. See tekitab osades ebamugavust, sest nad ei tunne ennast enda kehas mugavalt."

Graafikut, kus oli näidatud Jamesi tänavuse hooaja statistikat, kommenteeris korvpallur nii: "Naised valetavad, mehed valetavad, numbrid mitte."