Kohtumise ainus värav sündis juba 4. minutil, kui palli lükkas võrku igapäevaselt Venemaa kõrgliigas Krasnodaris palliv Marcus Berg. Rootsi koondise suurim staar Zlatan Ibrahimovic jäi sel korral kogu kohtumiseks pingile.

Taas koguneb Eesti koondis mai lõpus, kui 1. juunil kohtutakse Balti turniiri raames Leeduga. 4. juunil peetakse maavõistlusmäng EM-finaalturniirile sõitva Soomega ning 10. juunil peetakse Balti turniiri teine kohtumine Lätiga.

Järgmise MM-valikmängu peab Eesti alles 2. septembril, kui Tallinnas võõrustatakse Belgiat. 8. septembril minnakse võõrsil vastamisi aga Walesiga.

Enne mängu:

Eesti jalgpallikoondis läheb sõprusmängule vastu kahe kaotuse pealt. 2022. aasta jalgpalli MM-i valiksarja raames jäid eestlased 2:6 alla Tšehhile ja 2:4 alla Valgevenele. Tšehhi vastu said jala valgeks Rauno Sappinen ja Henri Anier, Valgevene vastu lõi mõlemad väravad Anier.

Rootslaste jaoks algas valiksari edukalt. Kõigepealt alistati 1:0 Gruusia, seejärel oli Rootsi 3:0 parem Kosovost.

Rootslased tegid teisipäeval ootamatu sammu, kui avalikustasid juba koosseisu tänaseks kohtumiseks. Rootsi vahetab võrreldes pühapäevase valikmängu algkoosseisuga Kosovos välja kõik 11 meest.

Väravas alustab Karl Johan Johnsson (FC Kopenhaagen), kaitseliini moodustavad Emil Krafth (Newcastle United), Joakim Nilsson (Bielefeldi Arminia) ja Pierre Bengtsson (Vejle), poolkaitses mängivad Jesper Karlsson (AZ Alkmaar), Jens Cajuste (FC Midtjylland), Mattias Svanberg (Bologna) ja Ken Sema (Watford) ning ründes Robin Quaison (Mainz) ja Marcus Berg (FK Krasnodar). Bergile usaldatakse ka kaptenipael.

Rootslaste suurim staar, üle aastate koondisesse naasnud Zlatan Ibrahimovic alustab kohtumist pingilt.

Eesti algkoosseisugi ootavad kahe viimase mänguga võrreldes mõned muudatused. Suures plaanis olevat koosseis paigas, kuid küsimärgid on veel mõne pisivigastuse kohal. Eesti peatreeneri kohusetäitja Martin Reim avaldas mängueelsel pressikonverentsil, et üks kahtluse all olev mängija on eelmisel kolmapäeval Lublinis Tšehhi vastu avavärava löönud Sappinen.

"Oleme omavahel rääkinud ja mängijad teavad enam-vähem, millised valikud meil väljakule lähevad. Ma ei tea, kui palju Thomas [Häberli] tahab, et seda välja öeldakse. Kuna valikmänguga tegemist pole, siis on vast natuke lihtsam," rääkis Reim. "Väga suuri muutusi ei tule, küll aga mõned positsioonimuutused ning mõned mängijad saavad puhkust või nad asendatakse."

Kuidas Eesti võiks Rootsit nõelata? Reim: "Igal võistkonnal on mingid [nõrgad] kohad, eriti neil, kes üritavad domineerida ja viivad suuri jõude ettepoole. Tahapoole jääb sellisel juhul rohkem ruumi. Reeglina on need äärekaitsjate positsioonid, kes julgelt välja viiakse. Olukord on eelmiste mängudega sarnane. Samad mõtted. Peame kaitse loomulikult lukku saama nii mänguliselt kui ka standardolukordades. Kui me suudame rünnakul sama efektiivsed olla, siis on kõik võimalik."