1984. ja 1988. aastal Nõukogude liidu koondise ridades teatesõidu olümpiavõitjaks tulnud Vassiljevilt küsiti märtsi keskel portaalis News.ru ilmunud intervjuus, kas ta hoiab MK-sarja üldvõidu heitluses pöialt pigem Johannes Thingnes Bö-le või Sturla Holm Lägreidile.

"Mul pole kummagi vastu sümpaatiat, sest minu arvates varastavad arstlikke erilubasid kasutavad sportlased puhaste atleetide medaleid. Arvestades, et norralased varjavad ennast erilubade taha, pole mul austust ega sümpaatiat ühegi nende sportlase vastu," rääkis Vassiljev.

"Mind ei huvita, kumb neist võidab. Maailma spordiavalikkus peaks pöörama tähelepanu hoopis sellele absurdsele olukorrale, kus haiged sportlased võidavad terveid. See peab lõppema," lisas ta.

Sel hooajal neljakordseks maailmameistriks tulnud ja MK-sarjas lõpuks teise koha saanud Lägreid ütles Norra telekanalile TV2, et tema mingeid erilubasid ei kasuta.

"Pole tore, kui sind petmises süüdistatakse. Venemaale on palju näpuga näidatud ja nad on esimesed, kes hakkavad vastu viibutama. Mul pole meditsiinilisi erilubasid. Kahju, kui nad süüdistavad inimesi, kelle puhul pole neil mingit alust. Kui põhjus on lihtsalt heas hooajas, pole süüdistusel eriti sisu," rääkis 24-aastane norralane.

"Keegi meist ei taha, et laskesuusatamises petetakse ja sellepärast oleme ka ühiselt kokku leppinud, et sport oleks puhas," lisas ta.

Oma arvamuse ütles ka Norra biatlonikoondise mänedžer Per Arne Botnan.

"Kui Vassiljev oleks natuke võistlusi jälginud, oleks ta märganud, et Lägreid areng on olnud pidev. Ta sõitis kiiresti ja lasi täpselt juba enne tänavust hooaega."