Pikka aega korraldas Michal Venemaa ja teiste juhtivate Tšehhi klubide kogunemisi, ehitades üles oma ettevõtet. Kui tekkisid vahendid omaenda meeskonna ülalpidamiseks, viis ta oma unistuse ellu. Tõustes Tšehhi divisjoni redelit mööda ülespoole, sai ta kogemuse ja õppis vigadest, mis aitas tal suureks professionaaliks kasvada. Baltic Futsal League, püüeldes osalejate koosseisu laiendamise poole, loodab, et liigas osaleb meeskond, kellel on selge turundusstrateegia ja suured ambitsioonid. Toome siinkohal ära väikese päevakajalise intervjuu Michal Žákiga.

Michal, rääkige kõigepealt, kuidas teie meeskond elas üle koroonaviiruse pandeemia ja karantiini?

Meil ei olnud oktoobrist kuni detsembri lõpuni väga lihtne periood – me ei treeninud üldse, meeskond oli totaalselt karantiini suletud. Ilma treeninguta ja isegi õue minemise võimaluseta oli seda perioodi väga raske taluda. Detsembri keskel asusime lõpuks treeningute juurde ja, tänu jumalale, meil lubati alates jaanuarist mängida. Sellest ajast peale viime hooaega läbi kiirendatud režiimis, treenime täisväärtuslikult. Kahjuks on meil suletud jõusaalid, basseinid – paljusid harjutusi ja protseduure tuleb teha käepäraste vahenditega. Poistel on raske, kuid kõik on ajapikku nende karmide tingimustega harjuma hakanud ja saavad hakkama. Lõpuks on väljas ka soojemaks läinud, juba võib pargis jooksmas käia, seni oli see võimatu. Mis puudutab haigust ennast, siis praegu on meeskond enam-vähem terve – peaaegu kõik põdesid haiguse läbi kusagil oktoobris-novembris. Selles plaanis on samuti lihtsamaks läinud.

Milliseid eesmärke püstitate meeskonnale käimasolevaks hooajaks?

Teate, et eesmärk on meil alati üks – saada meistriks. Kolmteist aastat sean seda eesmärki meeskonnale, teisi eesmärke ei ole. Meil on Tšehhi meistrivõistlustel üsna tugevad vastased – viimase kahe aasta jooksul on tõsiseks jõuks olnud Sparta, enne seda on pidevaks liidriks olnud Chrudim, praegu tekkis aga uus klubi Interobal Plzeň, kes kogus kokku väga tugeva koosseisu – seal on kogu Tšehhi koondise koosseis pluss mängijad Slovakkia koondisest. Poisid on väga palju arenenud. Poleks kunagi arvanud, et sellist kõrget taset hakkavad näitama just tšehhi saalijalgpallurid. Peale slovakkide pole neil koosseisus välismaalasi, kuid nad on kahest riigist tugevaimad jõud kokku koondanud ja püsivad teenitult esikohal. Me jääme maha kolme punkti võrra ja meil on Chrudimiga võrdselt punkte.

Meil on jäänud mängida viis mängu meistrivõistluste põhiturniiril ja tõenäoliselt lõpetame selle teisena. Võib-olla ka kolmandana, kuna Interobali teele pole tugevaid vastaseid ette jäänud, Chrudim aga võib veel punkte kaotada. Arvatavasti mängime me poolfinaalis Chrudimiga. Kui õnnestub sellest edasi pääseda, siis finaalis kohtume tõenäoliselt Plzeňi klubiga. Ülesanne ei ole kergete killast, kuid kui tähtede seis on hea, võitleme play-off’is kõige kõrgemate kohtade eest ja ma loodan, et lõppude lõpuks me võidame need meistrivõistlused.

Teame, et jälgite alati tähelepanelikult Euroopa minijalgpalli sündmusi. Kas jätkate nende jälgimist ja mida saaksite poolelioleva hooaja puhul eriliselt esile tuua?

Muidugi, jälgin kõiki võitluslikke turniire, ent Venemaa meistrivõistlused on minu jaoks number üks, vaatan neid praktiliselt kogu aeg. Suure naudinguga vaatan läbi mitut mängu igast voorust. Venemaa Superleague Parimatch on omamoodi eeskuju, minu pilgu läbi on tegemist aga hoopiski kõige köitvamate meistrivõistlustega maailmas, kuna meeskondade taseme ja korralduse poolest on seda väga põnev jälgida. Sellel aastal on meeskonnad võrdsemal tasemel kui ei kunagi varem ja play-off’is võib mida iganes juhtuda – pole ühtegi paari, mille puhul saaks selgelt võitjat ennustada. Hooaja tulemusi vaadates võib iga meeskond üllatada ja kõik klubid on vapustavalt hästi ette valmistatud – mängida kaks poolaega 25 minuti kaupa kaks päeva järjest ja nii suurtel kiirustel – see on suurepärane saavutus! Vaatad ja rõõmustad – iga mäng pole pelgalt mäng, vaid tõeline võitlus ettearvamatu tulemusega. Sellel aastal üllatab meeldivalt Sinara – meeskond on vingelt hooajaks valmistunud, kasvanud ja noored on tugevamaks muutunud.

Kas kavatsete sel aastal suuremaid turniire külastada, kui piirangud maha võetakse?

Väga loodan, et pääsen Zagrebisse Meistrite liiga veerandfinaali. Unistan sellest, et kui epidemioloogiline olukord võimaldab, saan sõita Zagrebisse ja vaadata kahe Venemaa meeskonna mängu. Venemaa klubid pluss Kairat – sinna tuleb väga palju sõpru, keda väga näha sooviksin. Samuti loodan pääseda maailmameistrivõistlustele Leetu. Mul on alati hea meel sõpradega kokku saada ja kvaliteetset saalijalgpalli vaadata.