32-aastase Agüero leping Cityga saab läbi sel suvel ning uut kontrahti talle enam ei pakuta, teatas Manchesteri tippklubi esmaspäeva õhtul.

2011. aastal Madridi Atleticost Citysse kolinud Agüero on löönud Inglismaa meistriliigas 271 mänguga kokku 181 väravat. Üldse on Argentiina koondislase arvel Inglismaa klubis 384 mängu ja 257 väravat. Tänavusel hooajal on aga Agüero saanud platsile vaid kaheksas liigamängus - neist enamuses vahetusest - ning löönud ühe värava.

Manchester City teatas ühtlasi, et püstitab kodustaadioni ette Agüero skulptuuri. Sama au osaliseks saavad ka Vincent Kompany ja David Silva.

"Sergio panust Manchester City edusse viimase kümne aasta jooksul ei ole võimalik ülehinnata," teatas City juhatuse esimees Khaldoon Al Mubarak.

"Tema legend jääb kustumatult kõigi mälestustesse, kes armastavad meie klubi ja võib-olla ka nende mälestustesse, kes lihtsalt armastavad jalgpalli," lisas City boss.

Agüero tõusis City kangelaseks 2012. aasta kevadel, kui lõi hooaja viimases mängus QPRi vastu lisaminutitel võiduvärava ja tagas sellega klubile 44-aastase vaheaja järel taas Inglismaa meistritiitli. Pärast seda on argentiinlane võitnud veel kolm Premier League`i tiitlit, ühe FA karika ja viis Inglise liigakarikat.