Kaks nädalat tagasi kopsupõletiku tõttu Göteborgi haiglasse sattunud 56-aastane rootslane avaldas Instagramis endast pildi, kus ta näeb välja väga väsinud ja haige. Sjöberg kirjutas pildi juurde veidi segase inglisekeelse teksti.

"Käsin ära Kuu varjuküljel, et näha, kuidas seal asjad töötavad. Tulin koju tagasi pikemat teed mööda. Leppisin major Tomiga kokku, et ta annab mulle teada, kui minu aeg on lahkuda," kirjutas rootslane, lisades lõppu teemaviite #notmytime (pole veel minu aeg toim.).

Ilmselt pidas kõrgushüppekuulsus silmas seda major Tomi, kes on väljamõeldud astronaut David Bowie`i lauludes "Space Oddity", "Ashes to Ashes", "Hallo Spaceboy" ja "Blackstar".

Sjöberg tuli eduka sportlaskarjääri jooksul korra maailmameistriks ja võitis kahel korral olümpial hõbemedali. 1987. aastal viis ta kõrgushüppe maailmarekordi 2.42-ni.

Kuulus rootslane avalikustas 2011. aastal ilmunud autobiograafias "Det du inte Såg" ("Mida te ei näinud"), et alates 15ndast eluaastast kuritarvitas kasuisast treener Viljo Nousiainen teda seksuaalselt ära.

Pärast pikka võitlust alkoholi tarvitamisega tegi Sjöberg 2019. aastal drastilise elustiili muutuse. Sellest ajast peale on ta enda sõnul olnud kaine.