Nimelt on Hispaania üks riikidest, mis pole jätkuvalt tunnustanud Kosovo iseseisvust. Probleemid kahe koondise kohtumise osas kerkisid esile juba märtsi esimeses pooles, kui Kosovo jalgpalliliit (FFK) teatas, et Hispaania ei kavatse 31. märtsil Sevillas toimuval kohtumisel lubada staadionile Kosovo lippu ega lasta riigi hümni. FFK ähvardas, et sellisel juhul nad boikoteerivad mängu.

Kosovo alaliitu häiris ka Hispaania jalgpalliliidu (RFEF) kommunikatsioon. Näiteks ühes Twitteri postituses kirjeldas RFEF Kosovot kui "territooriumit". Tasub mainida, et Kosovo on nii FIFA kui ka UEFA liige olnud 2016. aasta maikuust saadik.

Alaliidud suutsid aga omavahel ära leppida. FFK juht Agim Ademi teatas 10. märtsil, et RFEF-il on kahju, kuidas Hispaania meedias on eesolevat kohtumist kajastatud. Ademi sõnul lubas Hispaania alaliit neile, et kohtumine toimub vastavalt FIFA ja UEFA reeglitele ehk Kosovo lippu ja hümni saab staadionil ikkagi vastavalt näha ning kuulda.

Kuigi kaks jalgpalliliitu on justkui probleemid lahendanud, pole erimeelsused kaugeltki lõppenud. Hiljuti viitas Hispaania rahvusringhääling (RTVE) Kosovo koondisele kui "Kosovo jalgpalliliidu meeskonnale", mis sai Kosovo meedias mõistagi suure kriitika osaliseks.

Alles esmaspäeval kirjeldas RTVE pühapäeval toimunud Rootsi ja Kosovo kohtumist järgnevalt: "Rootsi meeskond võitis 3:0 Kosovo jalgpalliliitu".

MM-valiksarja B-grupis on Kosovo pidanud ühe mänguga, kui juba eelpool mainitud kohtumises jäädi rootslatele alla 0:3. Hispaanial on kahe kohtumisega kirjas 1:1 viik Kreekaga ja 2:1 võit Gruusia üle.